Nieparzystość funkcji.
bellala: Witajcie Panowie Matematycy

! Pomóżcie mi w takim zadanku,pliss

!
A brzmi ono:
Dziedziną funkcji y=f(x) jest zbiór r. wykaż że funkcja y=g(x) gdzie g(x)=3[f(x)−f(−x)], jest
nieparzysta.
12 maj 18:28
ufff:
dokładnie przerysuj to zadanie
12 maj 18:54
BABA Z BRODO: w jakim sensie

?
12 maj 18:55
Mila:
Zbiór R.
12 maj 19:02
Janek191:
g( −x) = 3 [ f(−x) − f(x)] = − 3*[ f(x) − f(−x)] = − g(x)
Tak :
12 maj 19:09
Janek191:
g( −x) = 3 [ f(−x) − f(x)] = − 3*[ f(x) − f(−x)] = − g(x)
Tak :
12 maj 19:09
12 maj 19:10