Wyznacz zbiór wartości funkcji:
Adam: Wyznacz zbiór wartości funkcji:
y= sinx − cosx + 3
10 maj 13:54
ICSP: [ 3−√2 ; 3 + √2 ]
10 maj 13:59
10 maj 14:01
Adam: Sorki, ale nie widzę tu rozwiązania
11 maj 09:39
...:
... i to jest właśnie to.
Tylko gotowe ... tylko schematy ... zero własnego myślenia.
A potem żądanie, że na maturze powinni dać takie jak umiem ... i 90%.
Jak nie ... to załamka, koniec marzeń i zmowa
11 maj 09:49
Adam: Jak bym wiedział jak to zrobić i by mi nie zależało to bym nic nie pisał na forum. Jak nie
chcesz pomóc to nie zaśmiecaj posta bezsensownymi komentarzami. I ja nie proszę o gotowe
schematy, ale jak kolega podaje tylko odpowiedź to ciężko rozwiązać zadanie jeśli myślało się
nad nim dużo czasu i nic się nie wykombinowało. A w linku który podał kolega po prostu nie
widzę związanego nic z tematem.
11 maj 09:58
...:
... TO MOŻE ZMIEŃ SPOSÓB PATRZENIA ... I WŁĄCZ MYŚLENIE

!
Kolega pokazał Ci jak rozwiązać równanie sinx−cosx=0
Wykorzystaj to do swojej funkcji f(x)=sinx−cosx (tą trójke zostawmy na chwilę)
| | π | |
Pokazał, że f(x)=sinx−cosx ⇒ f(x)=√2[sin(x− |
| )] |
| | 4 | |
| | π | |
Jakie wartości przyjmuje sin(x− |
| )  ? |
| | 4 | |
i ostatecznie jakie sinx−cosx+3
11 maj 10:12