Wykres funkcji
Leanne: Hej czy pomoże ktoś przynajmniej w pierwszym podpunkcie

Resztę chcę spróbować sama zrobić ,
ale było by fajnie jak by ktoś pomógł chociaż przy podpunkcie (a) , albo chociaż wytłumaczyć
jak zrobić.
a) Narysuj wykres funkcji f(x) = −x dla x ∊ ( −
∞ , −1)
1 dla x ∊ ( −1, +
∞)
b) przekształcając wykres , narysuj wykresy funkcji g(x) = f(x) +4 , h(x)=f(x−2) ,
k(x)=f(−x)−3
c) Dla każdej z narysowanych funkcji określ zbiór wartości.
Leanne:

Czy dobrze zrobiłam tabelki do podpunktu a)

z tym mam zawsze problem największy. Z góry
przepraszam za nieudolny obrazek ,