matura
zawodus: Zbliża się koniec odliczania
Ja się trochę stresuję a wy?
6 maj 08:57
zawodus: FORUM ZNÓW DZIAŁA

czekamy na opinie i zadania
6 maj 12:16
gud deel: w przedostatnim wyszło 3,5 km/h, zgadza się?
6 maj 12:16
th: tak
6 maj 12:16
zawodus: a skąd mam wiedzieć?

Ja tam matury nie pisałem
6 maj 12:16
th: a pole trojkata w ostatnim ile ci wyszlo
6 maj 12:17
zawodus: czekaj to chyba mam
6 maj 12:17
th: uff dobrze zrobilem
6 maj 12:17
zawodus: chyba, że coś moja wróżka źle wywróżyła
6 maj 12:18
th: z przekatna prostopadloscianu gdzies widzialem juz to zadanie
6 maj 12:18
asa: juz sie nie moge doczekać az zapomne o tym forum
6 maj 12:20
gud deel: mi w ostatnim wyszło 15√3/2
może ktoś potwierdzić?
6 maj 12:21
th: jedno z krotkiej odpowiedzi
Reszta z dzielenia liczby k przez 7 jest rowna 2.Wykaż,że reszta z dzielenia liczby 3k2 jest
równa 5.
6 maj 12:21
zawodus: Pamiętacie treść zadań?
6 maj 12:21
Nieznajomy : Trudniejsza była niż w tamtym roku ?
6 maj 12:22
zawodus: z dzielenia przez co?
6 maj 12:23
th: Pamietam
6 maj 12:23
th: przez 7
6 maj 12:23
gud deel: nie wiem, nie pisałem w poprzednim roku
6 maj 12:23
stevcio: ktos wstawi chociaz zamkniete jak bedziecie mieli?
6 maj 12:25
aaaa:(: jaki poziom trudności?

ciekawy jestem
6 maj 12:25
zawodus: k=7l+2, l∊C
3k2=3*(7l+2)2=3*(49l2+14l+4)=3*49l2+3*14l+12=7(3*7l2+3*2l+1)+5=7*m+5, m∊C
c.n.w
6 maj 12:25
gud deel: było coś w stylu:
liczba 78 jest większa o 50% od:
XD
6 maj 12:26
Nieznajomy : aaaa:( : też jestem ciekaw
6 maj 12:26
Radek: Z prawdopodobieństwa było że mamy liczby (1−8) które po wylosowaniu trafiają ponownie do urny ,
jakie jest prawdopodobieństwo że 1 wylosowana liczba będzie o 4 lub o 6 większa od drugiej
Prawdopodobieństwo wyszło 3/32
6 maj 12:26
stevcio: zamkniete za trudne nie byly, bylo pare otwartych latwych i ciezkich, jak dla kogod kto ma 3 z
matmy(czyt.mnie) poziom oceniam na srednio−moze troszke trudny
6 maj 12:26
Hugo: 
ja to zrobiłem z |k
więc za k=7a+2
i to wstawiasz w 3k
2
I wychodzi ci wyraz C = 12 i to reszta z dzielenia = 5 albo schemat hornera
Wszystko zrobiłem ale nie zdążylem z pieszym wypisalem jakieś zależności ..
Za to samo zadanie jest 10 %

!
6 maj 12:26
stevcio: tak, wyszlo Ci dobrze, ja liczylem ilosc zdarzen wszystkich 7*8 bo porypalem zwracanie ...
6 maj 12:27
th: Mi tak wyszlo prawdopodobienstwo
6 maj 12:27
Hugo: TO BYŁO WSZYSTKO POJEBANE

ale jest jeden plus... kisiel w gaciach Humanistów
6 maj 12:27
aaaa:(: a ktoś może się odnieść do maturki z poprzednie roku? jak rozwiązywał arkusze 13' no i
dzisiejszą
6 maj 12:28
aaaa:(: bo jak dzisiejsza była trudniejsza, to jest znak chłopaki! piątek nas zniszczy ;<
6 maj 12:28
Beti: trzeba było wyliczyć współczynniki b i c f. kwadratowej mając współrzędne wierzchołka paraboli.
hmm co jeszcze.. ostatnie to trójkąt prostokątny o kącie 30
0 i wpisany był kwadrat o polu 4 w
ten sposób że dwa wierzchołki kwadratu leżały na przeciwprostokątnej i było trzeba obliczyc
pole trójkąta. Tu się chyba machnęłam w obliczeniach
6 maj 12:29
th: Na ile sposobow mozna wybrac z grupy 10 zawodnikow 2 graczy
6 maj 12:29
Marcin: Też nie zrobiłem zadania z tym turystą
6 maj 12:29
aaaa:(: th: 10!*9!
6 maj 12:29
Marcin: th:
10*9
6 maj 12:30
6 maj 12:30
Mila:
| sposób
k=7m+2, m∊C
k2=49m2+28m+4
3k2=3*49m2+3*4*7m+12
3k2=7(21m2+12m+1)+5
|| sposób
k≡2(mod7) /2
k2≡4 (mod7) /*3
3k2≡12(mod7)
3k2≡5(mod7)
6 maj 12:30
Matejko: na 45 sposobów
6 maj 12:30
Radek: Z prawdopodobieństwa było że mamy liczby (1−8) które po wylosowaniu trafiają ponownie do urny ,
jakie jest prawdopodobieństwo że 1 wylosowana liczba będzie o 4 lub o 6 większa od drugiej
Prawdopodobieństwo wyszło 3/32
6 maj 12:30
Hugo: 
ja nie zdąrzyłem.. ja nie mam dyslekcji ale ślimacze sie

Hugo: Marcin i ty chcesz 100% z rozsz jak z podstawy nie dajesz rady XD
Marcin: Bo ja ucze sie na rozsz a nie na podstwe
6 maj 12:30
th: no wlasnie albo tak jak Marcin albo jak Matejko, dalem odpowiedz 45
6 maj 12:30
aaaa:(: oj bosh, 45
6 maj 12:30
stevcio: Radek, dobrze masz
6 maj 12:30
zawodus: z 10 2? na 45 sposobów
Marcin dlaczego?
6 maj 12:31
stevcio: ee, przeciez 90 to jest...
6 maj 12:31
aaaa:(: aaa dobra, już każdy napisał poprawnie haha

45
6 maj 12:31
Marcin: Kto powiedział, ze chcę 100% z rozszerzenia?
6 maj 12:31
Matejko: 45 bo marcina trzeba dzielic przez 2

odpowiedzcie mi na posta wyżej na zielono
6 maj 12:31
Marcin: faktycznie, to od razu punkt mniej
6 maj 12:32
th: Przekatna prostopadloscianu ile wam wyszla
6 maj 12:32
zawodus: d=
√a2+b2+c2
6 maj 12:33
Beti: √126 czy coś takiego
6 maj 12:33
Marcin: 3
√14, ale nie wiem czy dobrze pamiętam
6 maj 12:33
Radek: 3√14, tak samo mi wyszło
6 maj 12:33
Hugo: 90 wychodziło sposobow ! Variacja bz powótrzeń!
6 maj 12:34
aaa: 3,5h w zadaniu z turysta?
6 maj 12:34
Beti: 3,5 km/h
6 maj 12:34
Nieznajomy : W 15 minut tyle komentarzy
6 maj 12:34
Hugo: zawodus tak

a wcześniej
216* (nie pamietam) = 2(a*2a)(2a*3a)(3a*a)
a=3
6 maj 12:34
zawodus: Hugo jeśli losujemy osoby to 45 sposobów

Nie powiedzieliście czy kolejność jest ważna czy nie
6 maj 12:34
Hugo: 3,5 tak
6 maj 12:35
stevcio: a ja to cale porypalem

w 1 otwartym za 2 pkt byly 3 pierwiastki nie?
23 i misnus, i jeszcze chyba −2 tak?
to pierwsze otwarte wyszlo b=−8 chyba i c=2, jakos tak o ile dobrze pamietam, zgadza sie?
6 maj 12:35
th: Ale czy wybierzesz goscia 1 i 2 czy goscia 2 i 1 to na to samo wychodzi.
6 maj 12:35
Beti: 196 chyba było xD
6 maj 12:35
Hugo: no ważna xddd bo to są ludzie a jak są ludzie to nigdy nie ma kombinacji
6 maj 12:35
Beti: mi w funkcji b=−16 c=32
6 maj 12:35
Matejko: nie b=−16 c=32
6 maj 12:35
th: 198 bylo
6 maj 12:35
Marcin: ok macie funkcję
6 maj 12:36
Hugo: Stevcio dobrze

2/3 . −2/3 i −2
6 maj 12:36
th: Tak dobrze
6 maj 12:36
stevcio: a funkcje porypalem?
6 maj 12:36
kamczatka: trudna dosyć ta matura była, jak należało zrobić to zadanie z turystą ?
6 maj 12:36
Hugo: Funkcja beti dobrze

dwa sposoby na q i jedno na p były
6 maj 12:36
Marcin: Tez jestem ciekaw co do turysty
6 maj 12:37
gud deel: mi wyszło b = −16, c = 48
6 maj 12:37
Matejko: ludzie HELP jak źle policzyłem w przedostatnim peirwiastki a reszte [C[mam dobrze to tylko
1pkt zabiorą]]
6 maj 12:37
zawodus: A podajcie najpierw treść, to wam je rozwiąże
6 maj 12:37
Matejko:
6 maj 12:37
stevcio: a mi delta 48 wyszla
6 maj 12:37
Nieznajomy : Matejko : myślę ,że tak
6 maj 12:37
Saizou : jak już do 2

bo za obliczeniówkę i za zły wynik
6 maj 12:37
Hugo: turytsta 3,5 na 100%
6 maj 12:38
th: W(4,0)
2x2+bx+c
f(x)=2(x−4)2=2x2−16x+32
6 maj 12:38
Nieznajomy : Saizou: ale na pewno nie mogę dać 0 punktów
6 maj 12:38
Nieznajomy : mogą*
6 maj 12:38
stevcio: ee, wierzcholek byl 4,6
6 maj 12:38
zawodus: Saizou jeśli z błędem doliczysz do końca to często tylko punkt zabierają
6 maj 12:38
Hugo: TO ile sb liczycie

ja sie nie chce dołowac wyszło wszystko poza turystą ale tak 85%
pesymistycznie
6 maj 12:38
Hugo: zawodus

tak jest
6 maj 12:39
Beti: ja turystę zrobiłam ze v1*t1=2,1 miałam jeszcze że v1=v2−1 i t1=64/60−t2 czy coś takiego
i układzik równań
6 maj 12:39
Beti: ładnie wychodziło 3,5 później, ale nie powiem kombinowałam przy tym zadaniu trochę xD i jak
delta nie wychodziła to od nowa
6 maj 12:40
kamczatka: mi z tym turystą to dziwne zadanie było, jakby czegoś w treści zabrakło.
Treść (coś takiego):
Turysta ma do wzgórza z parkingu 2,1 km. Trasę na wzgórze i z powrotem pokonuje w 1h 4 min.
Oblicz średnią prędkość z jaką wchodzi turysta na wzgórze jeśli jest ona mniejszą o 1km/h od
średniej prędkości z jaką schodzi.
6 maj 12:40
Insane: 3.5km/h mi wyszło. z delty wyszło 4.5 i 0.34coś tam więc 0.34 odrzucilem, bo po odjęciu tego
1km/h bedzie sprzeczne, czyli 4.5−1=3.5
Ludzie jak z tą funkcją kwadratową?
6 maj 12:40
Hugo: Gdyby nie romans z Milą, Etą, Marcinem, Bezendu, zawodus, Sazou, Piotrek... inni*
Dziękuję wam kochani za wsparcie i wgl ze mi tłumaczyliście i że mi dobrze poszło
6 maj 12:40
Marcin: zawodus ma romans z Hugo?
6 maj 12:41
kamczatka: a jak oceniacie to maturę? Dosyć trudna co nie w porównaniu z ubiegłymi latami. Pewnie sporo
osób nie zda jak nigdy.
6 maj 12:41
zawodus: co
6 maj 12:42
Nieznajomy : Ciekawe jak tam nutellka wczoraj panikowała ,że nie zdobędzie 30 % z matematyki , ciekawe jak
jej poszło
6 maj 12:42
Marcin: Ogólnie trudna nie była, tylko to zadanie z turystą mnie zabiło
6 maj 12:42
Nieznajomy : Zapewne zadania otwarte były bardzo podobne do tych z ubiegłych lat
6 maj 12:42
Radek: Ktoś pamięta te zadanie z procentami ?
6 maj 12:42
Hugo: nie zda nie ma szans raczej

... aczkolwiek każdemu życzę dobrze
6 maj 12:43
stevcio: 52 wyszlo w tym zamknietym jesli o to pytasz
6 maj 12:43
th: Środek okręgu opisanego leży wewnątrz trójkąta równoramiennego.Wykaż.że miara kąta o
wierzcholku w punkcie S i na przeciwko ktorego jest podstawa jest 4 razy większa niż miara
kata zawartego miedzy promieniem a ramieniem. Sory ze w ten sposob ale nie umiem tu rysowac
6 maj 12:43
Hugo: jakie %?
6 maj 12:44
Matejko: th to się robi na podstawie promieni

trójkąty równoramienne i kąt wpisane i opisaney na
okręgu
6 maj 12:44
Marcin: Ten dowód nie był taki trudny akurat

Z okręgiem
6 maj 12:44
th: liczba 76 jest o 50% większa od liczby c. Liczba c wynosi?
6 maj 12:45
Radek: Zadanie z pierwszej strony było z %
6 maj 12:45
th: Treści podaje jakby ktos chcial xD
6 maj 12:45
Radek: liczba 76 jest o 50% większa od liczby c. Liczba c wynosi?
6 maj 12:45
Insane: czy jak napisałem w dowodzie na reszte z dzielenia, k:7=x+2 i 2k3:7=y+5, pomnozylem to przez 7
i 5 i wyciagnalem przed nawias siodemke w obu to jest to mniej wiecej jakis dowod?
k=7(x+2) coś w ten deseń, drugie analogicznie. Dostane cokolwiek?
6 maj 12:45
Matejko: 52 to ta liczba
6 maj 12:45
th: Jak to ostatnie mam dobrze to otwarte wszystkie dobrze zrobione
6 maj 12:46
AK-47: | | 7 | |
W zadaniu z turysta wyszło dokładnie: 3 |
| . |
| | 16 | |
6 maj 12:46
Matejko: zadanie z k k=7a+2 i liczymy
6 maj 12:46
Hugo:

Proste

th
Z tw o wspianej i środkowej bla bla odsylam na wiki
środkowy = 2 wpisany
i to potem masz
360=2α − (360−B)−1/2B
B=4α
6 maj 12:47
Marcin:

Mieliśmy pokazać, ze α jest 4x mniejsza od 2x, chyba tak
6 maj 12:47
zawodus: t
1 − czas wchodzenia
t
2 − czas schodzenia
v
1 − prędkość wchodzenia
v
2 − prędkość schodzenia
zależności
| | 1 | | 1 | |
1 |
| h=t1+t2 ⇒t2=1 |
| −t1 |
| | 15 | | 15 | |
v
1+1=v
2
Układ równań:
v
1t
1=2,1
v
2t
2=2,1
I teraz tylko rozwiązać

Prawidłowa odpowiedź to 3,5 h
6 maj 12:47
anita22: czy ktoś z was miał wrażenie że zadanie 31 to z trójkątem i udowodnić że jeden kąt jest 4 razy
większy od drugiego miało błąd w treści ?
6 maj 12:48
Hugo: Radek: liczba 76 jest o 50% większa od liczby c. Liczba c wynosi?
x * 1,5=76
x=...
6 maj 12:48
Hugo: anita: nie

Radek... na pewno taka treść?
6 maj 12:50
Insane: ZAWODUS

! Jak mi wyszła delta (liczyłem v2, prędkość szybszą) i pierwiastki mi wyszły z
równania 4.5 i 0.3421 coś tam, i napisalem ze odrzucam ten 0.34 bo jak odejmiemy od niego
jeden to mamy sprzeczność, i dałem odpowiedz 4.5−1=3.5 to mam 5pkt?
6 maj 12:50
Hugo: 76 *1,5=114 ale ja to jakoś inaczej pamietam
6 maj 12:51
stevcio: o kuuurde, wierzcholek w otwartym byl 4,0? ja nie wiem czemy spisalem 4,6... wyliczylem dobrze
wedlug tego, cos dostane za to?
6 maj 12:51
th: Walec i stożek maja te same podstawy i jednakowe pola powierzchni bocznej. To oznacza,że
tworząca stozka w stosunku do wysokości walca jest :
6 maj 12:51
anita22: a no faktyczne dobrze to mi się pomieszał kąt wypukły i wklęsły
6 maj 12:51
Hugo: ślimaczylem sie i zadanie za 5pkt poszło sie

....
6 maj 12:51
Radek: Hugo treści nie pamiętam, napisałem tak jak podał th
6 maj 12:51
Marcin:
πrl=2πrh
l=2h
6 maj 12:52
Insane: th, jedno jest 2 razy wieksze od drugiego, bo PI i erki się skracają
6 maj 12:52
th: Jak wam w tym z wykresem wyszlo?
6 maj 12:53
aaa: Stevcio nic nie dostaniesz
6 maj 12:53
Marcin: Miejsce zerowe to 6 chyba było, a zbiór to był chyba (2;3)
6 maj 12:53
th: xD ja przytaczam tylko treść dla chetnych
6 maj 12:53
aaa: Przedzial otwarty 2 i 3 a miejsce zerowe x=6
6 maj 12:54
aaa: Z prawdopodobienstwem wyszlo wam pierwiastek z 2?
6 maj 12:55
Marcin:
6 maj 12:55
zawodus: Insane Jeśli wszystkie rachunki ok , to masz 5 pkt
6 maj 12:55
anita22: a z tą medianą daliście 9 ?
6 maj 12:55
aaa: Sory z posobienstwem
6 maj 12:55
stevcio: kurwa, 2 otwarte zjebalem i chyba 2 zamkniete...przez nieuwage....12% poszlo sie jeb...
6 maj 12:55
th: Chyba z podobienstwem
6 maj 12:55
aaa: Tak 9 z mediana
6 maj 12:55
Marcin: | | 3 | |
Z prawdopodobienstwem? Ja miałem |
| |
| | 32 | |
6 maj 12:55
stevcio: ta, mediana 9
6 maj 12:55
th: tak 9
6 maj 12:55
Hugo: tak 9 xd
Insane: to dopiero początek.. pt przed nami
6 maj 12:55
Marcin: No to tak √2 tam było.
6 maj 12:56
zawodus: Ja też miałem a=9 przy medianie
6 maj 12:56
anita22: wtedy to dopiero serwer padnie
6 maj 12:56
stevcio: a kto gdzie byly 49 to 160 st.? bo to prawie polowa
6 maj 12:56
52: z tą przekątna prostopadłościanu ile wyszło ?
6 maj 12:56
zawodus: W piątek będzie odcięte forum tak jak i dzisiaj
6 maj 12:57
aaa: Mam dobrze turyste, prawdopodobienstwo, funkcje, prostopadloscian, pierwsze otwarte z b i c i
rownanie i chyba wszystkie zamkniete ok takze moze zdam
6 maj 12:57
Insane: w sumie mam jeden błąd, ja pierdziele. W zadaniu z prawdopodobienstwem napisalem ze moc omega
to 82, opisalem zdarzenie A i wypisalem liczby tak:
1: 3 v 7
2: 4 v 8
3: 5
4: 6
I napisalem ze reszta cyfr odpada. I dalem 6/64 czyli 3/32. Trochę od tyłu, ale czy to jest ok?
6 maj 12:57
Marcin: | 4 | |
| *360  |
| 9 | |
6 maj 12:57
th: w ciagu geometrycznym powinno być chyba x=5 a wzor ciagu arytmetycznego −3n+5
6 maj 12:57
AK-47: Licząc zadanie z turysta innym sposobem, poprzez wyliczenie prędkości śr. z obu prędkości wynik
| | 7 | |
ostateczny wynosił: 3 |
| . Czy ktoś wie jaki błąd popełniłem? |
| | 16 | |
6 maj 12:57
aaa: Tak stevcio 160
6 maj 12:57
anita22: mi chyba √126
6 maj 12:57
Marcin: Dlaczego od tyłu? Według mnie masz ok
6 maj 12:57
stevcio: ten 1 uklad rownan to bylo c?
6 maj 12:58
52: Ak−47 też mi tak wyszło xD
6 maj 12:58
aaa: Tak th zgadza sie
6 maj 12:58
aaa: Stevcio tak c
6 maj 12:58
zawodus: AK−47 ja wróżką nie jestem
6 maj 12:58
th: Od tylu ma . Pierwsza ma byc wieksza od drugiej.
6 maj 12:59
kamczatka: a z medianą czemu 9 ? Bo przecież tych liczb nie dało się uporządkować bo nie wiadomo ile a
wynosiło.
6 maj 12:59
AK-47: Chodzi o to czy sam sposób wyliczenia prędkości śr. w tym przypadku był dopuszczalny?
6 maj 12:59
Hugo: Czyli nikt nie ma fula
6 maj 12:59
aaa: Dokladnie 0 pkt
6 maj 12:59
Hugo: zawodus: to zmień nick
6 maj 13:00
anita22: ale piątka zawsze będzie brana pod uwage
6 maj 13:00
52: czekaj na Zombi, Hugo
6 maj 13:00
th: Moze dales 1h a nie 1h i 4 minuty
6 maj 13:00
stevcio: mogles za a po prostu podstawiac i uporzadkowac
6 maj 13:00
aaa: Ak47 ale to nic nie dawalo inaczej sie to rozeiazywalo
6 maj 13:00
Marcin: Trzeba było sobie podstwic i wtedy porządkować
6 maj 13:00
ć 2 chłopców z 10 ? : a z tym na ile sposobów można wybrać 2 chłopców z 10 ?
6 maj 13:01
zawodus: To z medianą to było zamknięte?
6 maj 13:01
stevcio: 90
6 maj 13:01
stevcio: tak
6 maj 13:01
aaa: 45
6 maj 13:01
Marcin: yes, zamknięte.
6 maj 13:01
AK-47: 90
6 maj 13:01
aaa: Kolejnosc sie nie liczy stevcio masz zle
6 maj 13:02
anita22: ja też dałam 45
6 maj 13:02
52: ja zrobiłem takim sposobem
v
1 pod gore
v
2 z gory
s − droga
t − łączny czas
v
1+1 =v
2
6 maj 13:02
stevcio: o czy aaa mowisz?
6 maj 13:02
zawodus: 2 CHŁOPCÓW Z 2 MOŻNA WYBRAĆ NA 45 SPOSOBÓW

Czytajcie historię
6 maj 13:02
anita22: z kombinacji
6 maj 13:02
Hugo: 90

dobrze mówiłem ZAWODUSIE
6 maj 13:02
Hugo: bo sie rozróżnia ludzi.. Oni mają imiona

Wypluj swoje marksistowskie poglądy
ZAWODUSIE
!
6 maj 13:03
aaa: W tym z trapezem to prosta rownolegla byla?
6 maj 13:03
kamczatka: hehe ja też zaznaczyłem 90 ale wiedziałem że też może wyjść 45 ale zaznaczyłem 90
6 maj 13:03
zawodus: Hugo jak tak wszystko zaznaczałeś, to kiepsko wróżę twój wynik
6 maj 13:03
Hugo: zaowdus nie wiem jak to zrobi OKE ale Hugo ma mieć tam max pkt
6 maj 13:03
th: Czy wybierzesz Tomka i Adama a Adama i Tomka to wybierasz te same osoby.
6 maj 13:04
anita22: tak
6 maj 13:04
kamczatka: ta prosta równoległa, a może mi ktoś powiedzieć czemu w zadaniu z medianą wyszło 9?
6 maj 13:04
Hugo: było jedno zadanie nie doprecyzowane

O trapezie prosta równoległa.. a jakby to był kwadrat

:? i każda odp byłą dobra

?
6 maj 13:04
Hugo: Jest różnica.. Tomek dominuje Adama albo Adam Tomka : >! ... niedołujcie Huga

Ej i tak z rosz wiecej niz z podstawy
6 maj 13:05
aaa: Do cholery 45 czy 90?
6 maj 13:05
anita22: ale to był trapez
6 maj 13:06
th: Co tam miales niedoprecyzowane?
6 maj 13:06
Kupa: moze niech ktos napisze jakie bylo pytanie z tym "45 czy 90"
6 maj 13:06
anita22: zaraz sie okaże że ani nie 45 ani nie 90
6 maj 13:06
stevcio: w jednym zamknietm wyszlo 6/x?
6 maj 13:06
Marcin: Było doprecyzowane
6 maj 13:07
zawodus: Widzę, że wierzycie
Hugo, a nie mnie

Zawiodłem się na was
6 maj 13:07
kamczatka: a może ktoś powiedzieć ile wam wyszło w zadaniu zamkniętym tam gdzie był podany
tg =
25
| | 11 | |
bo ja zaznaczyłem − |
| |
| | 23 | |
6 maj 13:07
6 maj 13:07
anita22: na ile sposobów można wybrać 2 chłopców spośród 10
6 maj 13:07
adr: @kamczatka To samo mam
6 maj 13:07
aaa: W rownaniu − 2, −2/3 i 2/3
6 maj 13:07
th: Tak mialo wyjsc kamczatka
6 maj 13:07
Marcin: kamczatak

chyba ze się podbnie walnęliśmy
6 maj 13:07
zawodus: A co było obliczyć z tym tg?
6 maj 13:07
anita22: kamczatka mam tak samo
6 maj 13:07
Marcin: zaowdus. Typowe. masz tgx, wyliczasz sin, cos i podstawiasz.
6 maj 13:08
Hugo: zawodus Życie..

... Bądź ze mną lub przeciwko mnie
6 maj 13:08
aaa: Z tangensem dobrze
6 maj 13:08
kamczatka: | | 11 | | 11 | |
bo mi z obliczeń wychodziło − |
| to wybrałem − |
| |
| | 20 | | 23 | |
a z logarytmem jaka odpowiedź U{7]{3} ?
6 maj 13:09
Marcin: logarytm
6 maj 13:09
stevcio: aa i wyszlo 1 z tym duzym nawiasem w zamknietmy tak? bo bylo 1/1 do −2 to 1?
6 maj 13:09
Hugo: tg = cośtam i z jedynki tryg trzeba było odp to −11/23

kąt ostry alfa więc wszystko dodatnie
6 maj 13:09
aaa: 7/3
6 maj 13:09
th: | 3sinα+cosα | | 2 | |
| obliczyc wartosc tego wyrazenia jezeli tgα= |
| |
| sinα−5cosα | | 5 | |
6 maj 13:09
anita22: tak 7/3
6 maj 13:09
Hugo: tak samo logi
6 maj 13:10
Kupa: jesli to bylo cos w stylu "na ile sposobow mozna wybrac 2 chlopcow z 10" to:
| | 10! | | 8!*9*10 | | 9*10 | | 90 | |
= |
| = |
| = |
| = |
| =45 |
| | 2!(10−2)! | | 2!8! | | 1*2 | | 2 | |
6 maj 13:10
th: Funkcja (m2−4)x+2 jest malejąca dla m:
6 maj 13:11
zawodus: Hugo nie będę się sprzeczał, bo to bez sensu

Dziwię się, że niektórzy stąd na pewno zdają rozszerzenie i też nie znają odpowiedzi
6 maj 13:12
Marcin: m
2−4<0 − sami sobie obliczcie
6 maj 13:12
anita22: (−2,2) ?
6 maj 13:12
adr: m∊(−2,2)
6 maj 13:12
stevcio: anita, tak ale nie jestem pewnie co do nawiasu, dalem otwarty
6 maj 13:13
katB: Jak wam rozszerzona poszła ; D ? ( nie jestem maturzystą )
Trudne było ; p ?
6 maj 13:13
Marcin: dobrze nawias
6 maj 13:13
zawodus: powinien być otwarty obustronnie
6 maj 13:13
anita22: a to tam był też zamknięty ?
6 maj 13:13
stevcio: byl kwadratowy
6 maj 13:13
th: zawodus tak na logike to wynik 45 ale to jest podstawa i nie wiem czy z kombinacjami zadanie by
CKE dalo
6 maj 13:14
anita22: w piątek rozszerzenie
6 maj 13:14
Kupa: rozszerzona jest dopiero w piatek katB

mam nadzieje ze rodzaje zadan nie zmienia sie
zabardzo w stosunku do lat poprzednich
6 maj 13:14
Hugo: dobrze (2,2)

z lewej asymptota a z prawej większe a nie większe bądź równe
6 maj 13:14
stevcio: wyszlo 1 z tym duzym nawiasem w zamknietmy tak? bo bylo 1/1 do −2 to 1?
6 maj 13:14
anita22: tak 1
6 maj 13:15
6 maj 13:16
anita22: a z tymi ścianami bocznymi w zamkniętym ? 5?
6 maj 13:16
Marcin: Tak

Ale się luzie poryli pewnie na tym
6 maj 13:16
stevcio: czekam tylko na odp. zamkniete bo otwarte wiem jak zrypalem...przez glupi pospiech i stres...
6 maj 13:16
Marcin: tak, 5
6 maj 13:16
Hugo: zaje*ie sie za tych turystów
6 maj 13:17
Hugo: Marcin ile ci wychodzi? 90%?
6 maj 13:17
zawodus: th Zadanie nie wymaga użycia kombinacji, tylko rozumu
6 maj 13:17
ogus: Kombinacji nie ma na podstawie
6 maj 13:17
Marcin: Nie wiem, jednego tylko nie zrobiłem, a jak tam patrze na wyniki tu, to wszystko mi się zgadza
6 maj 13:18
Hugo: zawodus kozakuj
6 maj 13:18
6 maj 13:18
zawodus: Jakub Niezły jesteś
6 maj 13:19
pigor: ..., np. tak : tgα=
25= 0,4, to
| 3sinα+cosα | | cosα(3tgα+1) | | 3tgα+1 | |
| = |
| = |
| = |
| sinα−5cosα | | cosα(tgα−5) | | tgα−5 | |
| | 3*0,4+1 | | 1,2+1 | | 2,2 | | 22 | | 11 | |
= |
| = |
| = |
| = − |
| = − |
| . ..  |
| | 0,4−5 | | 0,4−5 | | −4,6 | | 46 | | 23 | |
6 maj 13:19
Hugo: gosiata: nie wkurzaj

! nie miałem czasu na to wgl
6 maj 13:19
zawodus: Hugo dla mnie już czas pisania matur minął

Mogę tylko się pośmiać z was
6 maj 13:20
Marcinn: Co mówili wasi kumple ( humaniści) po wyjściu z sali

?
6 maj 13:20
Bergern: Ja 98%, jedno zamknięte do dupy. Rozszerzenie musi być 80+!
6 maj 13:20
Hugo: Jakub chce Bana..na
6 maj 13:20
Bergern: Humaniści mówili że strasznie trudne (jak zawsze), ale szczerze, do najłatwiejszych podstaw to
nie należało (dowód, 2x geometria, + to ostatnie zadanie co ulamek wychodził)
6 maj 13:21
Hugo: Non Omnis Moria albo Alle di mare
6 maj 13:21
Marcin: Widziałem gościa, który wyszedł z klasy i od razy stwierdził 82%
6 maj 13:21
kamczatka: a ja mam pytanie dotyczące prostopadłościanu:
Pomyliłem się i dostawiłem gdzieś x'a i zamiast x2 to wyszedł mi x3
przez co krawędź mi wyszła √3
Dalsze obliczenie robiłem dobrze, przekątna i na koniec Tw.Pitagorasa, tylko wyniki mi się nie
zgadzały przez to że zamiast x2 wyszło mi x3.
Jak myślicie ile mogę za to zadanie dostać punktów czy wcale nie dostane ?
6 maj 13:21
aaa: 1c
2c
3a
4c
5b
6d
7a
8a
9b
10d
11d
12b
13a
14b
15c
16c
17d
18b
19d
20b
21b
22d
23d
24c
25a
6 maj 13:21
Hugo: Chce żyć z myślą że mam 90%

że za turystów dostałem pewną liczbę pkt (1−2pkt) która
zaobsorbuje przypadkowe pomyłki : P
6 maj 13:22
Marcin: Ja miałem inaczej odpowiedzi (kolejność) Takze aaa: mozesz trochę osób tym przestraszyć
6 maj 13:23
6 maj 13:23
zawodus: pierwsze 5 ok
6 maj 13:24
kamczatka: możecie mi wyjaśnić czemu wam w zadaniu z medianą wychodzi 9 a nie 4 ?
6 maj 13:24
pigor: ..., na ile sposobow mozna wybrac 2 chlopcow z 10 ?
−−−−−−−−−−−−−−
otóż jednego na
10 sposobów, to drugiego na
9 sposobów,
więc dwóch z prawa mnożenia na
10*9=
90 i to tyle .
6 maj 13:25
Marcin: ehh to mnie już ryjecie. Jedni piszą 45, jedno 90
6 maj 13:26
stevcio: to kto sie podejmnie zadania przygotowania odpowiedzi zamknietych?DOBRYCH!
6 maj 13:26
kamczatka: jak liczyliście zadanie z medianą jest to 25 zadanie
6 maj 13:27
aaa: Ja wrzucilem, sprawdzcie
6 maj 13:27
6 maj 13:27
zawodus: Pigor dlaczego uwzględniasz, że wybrany Janek i Michał, to inny wybór niż Michał i Janek?
6 maj 13:28
stevcio: pierwsze 10 wg. mnie dobrze
6 maj 13:28
Lorak: Z tymi chłopcami to do końca nie wiadomo jak interpretować... czy potraktować ich jako
dwuosobowy zespół, czy nie.
6 maj 13:28
Hugo: Uja mnie to jak ale ma byc
90
6 maj 13:28
stevcio: zgadzam sie z Lorkiem
6 maj 13:28
Hugo: Z chłopcami nigdy nic nie wiadomo
6 maj 13:29
Bergern: Wybieramy jednocześnie, więc kombinacjami 10 nad 2.
6 maj 13:29
Hugo: losowałem dwóch z 10 i wyszło mi 69
6 maj 13:29
anita22: w 12 czemu nie D
6 maj 13:29
Lorak: Hugo, haha
6 maj 13:30
adr: @aaa zadanie 22, czy aby na pewno? Nie A?
6 maj 13:30
kamczatka: a ja mam pytanie dotyczące prostopadłościanu: Pomyliłem się i dostawiłem gdzieś x'a i zamiast
x2 to wyszedł mi x3 przez co krawędź mi wyszła √3 Dalsze obliczenie robiłem dobrze,
przekątna i na koniec Tw.Pitagorasa, tylko wyniki mi się nie zgadzały przez to że zamiast x2
wyszło mi x3. Jak myślicie ile mogę za to zadanie dostać punktów czy wcale nie dostane ?
Jak myślicie ?
6 maj 13:31
Hugo: Radek bz błednie
6 maj 13:31
Lorak: Ale wydaje mi się, że prawidłowy wynik to 45.
6 maj 13:31
anita22: na 100% D
6 maj 13:32
Matejko: | | | |
według mnie | =45 jeżeli robimy 9*10 to trzeba podzielić przed 2 bo nie rozróżniamy |
| | |
kolejności DZIĘKUJE
6 maj 13:32
Hugo: z pitagorasa xd? pitagoras jest do 2D a przekątna 3D
6 maj 13:32
stevcio: aaa: 23 i 18 bym sie zastanawial, reszta raczej dobra
6 maj 13:32
Marcin: Hugo, to walnąłeś
6 maj 13:32
kamczatka: z pitagorasa się da przecież, jak masz przekątna i wysokość to liczysz przekątną
prostopadłościanu
6 maj 13:33
DANIEL: | | s | |
Z tym turystą zrobiłem tak troche fizycznie. tzn: Vsrednia= |
| , droge mamy podana, |
| | t | |
czas rowniez, wychodzi nam srednia predkosc z calego przejscia tego odcinka, która wyszła
| | v1+v2 | | 2v2 − 1 | |
3,9375. skoro v1= v2 − 1, a Vsrednia = |
| , to Vsrednia = |
| |
| | 2 | | 2 | |
, z tego wychodzi nam że v
2 = 4,4375, no to wtedy v
1 = 3,4375 i taką też dałem odpowiedz.
Wiem, że wszyscy dają odpowiedz ze 3,5km/h i teraz tez to widze, jednak czy jest tu gdzies
blad? No kurde, jak tak sobie mysle, to mysle ze sposob jest dobry, nie wiem gdzie błąd? Pare
osob ode mnie tez tak zrobilo. Jak myślicie?
6 maj 13:33
Bergern: W 22 raczej b niż d, choć też d zaznaczyłem
6 maj 13:33
Marcin: w 23 ja dałem A

nie mamy (−2)
x, tylko −2
x
6 maj 13:33
Hugo: czyli Hugo −> Ω−turysta − zadanie z chłopcami

= 85−90%
6 maj 13:33
Kupa: prawidlowy wynik to 45; masz 10 jakubow, wybierasz 2 sposrod nich, i nie ma znaczenia czy
wybierzesz jakuba1 jakuba2 czy jakuba2 jakuba1 bo to jedno i to samo.
6 maj 13:33
Bergern: Poprrawka: Raczej a niż d
6 maj 13:34
Marcin: w 22*
6 maj 13:34
anita22: ale tu nie choszi o to aby po obu stronach było to samo ?
6 maj 13:34
stevcio: −2 do 0 daje 1
6 maj 13:34
stevcio: wiec d jest dobrze
6 maj 13:34
adr: Geogebra twierdzi inaczej
6 maj 13:35
stevcio: juz sam nie wiem... a czemu d wychodzi?
6 maj 13:35
jerey: Matejko
6 maj 13:35
cukierkowy potwór: jak zrobiliscie prostopadloscian?
6 maj 13:35
Marcin: −20 = −1
(−2)2=1
6 maj 13:36
Matejko: jak w tym przedostatnim źle policzyłem rozwiązania a delte dobrze to ile mi zabiorą punktów?
tym z turystą
6 maj 13:36
Marcin: (−2)0*, wybaczcie.
6 maj 13:36
zawodus: w 22 a)
6 maj 13:36
6 maj 13:36
stevcio: kurcze, a zastanawialem sie nad a...i to dlugo
6 maj 13:37
kamczatka: odpowie mi ktoś na moje pytanie

z góry z tym prostopadłościanem ile pkt mogę otrzymać?
6 maj 13:37
jakubs: Ile powinno być pole trójkąta w ostatnim ?
6 maj 13:37
zawodus: Działania na potęgach były w gimnazjum
6 maj 13:37
zawodus: | | 19√3+24 | |
Pole trójkąta ja policzyłem |
| |
| | 6 | |
Moje geogebra podaje do dwóch miejsc po przecinku ten sam wynik
6 maj 13:38
aaa: W 22d na pewno, 2 do 0nto daje 1 nie −1
6 maj 13:38
Hugo: −2
0 =/= 1 dobre
6 maj 13:38
Hugo: jak 24 jak 8..
6 maj 13:39
Hugo: ide z tad
6 maj 13:39
anita22: też mam 8
6 maj 13:39
Marcin: Hugo, spokojnie.
6 maj 13:39
zawodus: teraz was muszę uczyć działań?
Należy punkt (2,−1), bo
y=−2x−2
−22−2=−20=−1
6 maj 13:40
bezendu: z tym losowaniem to 45 wyszło
6 maj 13:40
anita22: nie doprowadziła tego do najprostrzej postaci, myślicie że odejmą mi punkty ?
6 maj 13:40
Hugo: bezensu jak ci poszło?
6 maj 13:41
Marcin: Jezeli w treści nie kazą doprowadzać do najprostszej postaci, to raczej nie odejmą
6 maj 13:41
jakubs: No to bomba, ostatnie mam źle
6 maj 13:41
anita22: każda liczba podniesiona do 0 daje 1
6 maj 13:41
Hugo: Marcin Przytul

jak mam być spokojny
6 maj 13:41
Hugo: ale potęgowanie jest przed mnozeniem

aczkolwiek ... O.O
a jest rónica (−1)
0 ... −1
0?
6 maj 13:42
Marcin: anita! podnosisz 2 do 0 i owszem, masz 1, ale zostaje Ci − jeszcze
6 maj 13:42
Hugo: pierwszy kwieitnia był miesiac tetu bez takich podsmiechujek
6 maj 13:43
6 maj 13:45
Matejko: zawodus tak jest masz rację

a powiedz mi jak pomyliłem x
1 0 x
2 w delcie którą miałem
dobrze policzoną to tylko 1 pkt zabiorą?
6 maj 13:45
Matejko: chodzi mi o przedostatnie
6 maj 13:46
zawodus: Kto to robił?
6 maj 13:46
zawodus: Matejko chodzi o turystę? Napisz dokładnie o jakie zadanie chodzi
6 maj 13:47
6 maj 13:47
Matejko: [M[zawodus chodzi o turyste]]

delta dobrze policzona ale miejsca zerowe xle policzyłem ile
zabiora?
6 maj 13:48
bezendu:
Ciekawe co na R dadzą

?
6 maj 13:48
Marcin: bezendu, będzie 100?
6 maj 13:49
Matejko: zawodus?
6 maj 13:49
zawodus: Ja jako obserwator matury muszę przyznać, że zadania nie były tak łatwe jak się spodziewałem

Wiele osób, które były przygotowane na poziom jak zeszłoroczny mogły mieć z nimi problemy

Ciekawie się zapowiada matura R
bezednu jak ci poszło?
6 maj 13:50
stevcio: "a po Weselu poszlismy na wzgorze" gdzies na fejsie bylo xd
6 maj 13:51
bezendu:
Zrobiłem wszystko, ale zadania z medianą musiałem dwa razy i zadania z tym trójkatem bo coś
dziwnie mi wychodziło
6 maj 13:51
zawodus: Matejko zależy jakie głupoty otrzymałeś i jak to wpłynęło na odpowiedź do zadania. Jeśli
wszystko jest dalej ok i poprawnie wyciągnąłeś wnioski (na podstawie tego co policzyłeś), to
uważam, że 4pkt ci się należą
6 maj 13:51
zawodus: Z medianą było zamknięte

Tak trudno było sprawdzić każdy wynik i odrzucić błędny?
6 maj 13:52
Matejko: zawodus zamiast policzyc −b−√delty/2a liczyłem że a=1 a a=36 chyba jak myślisz?
6 maj 13:53
Hugo: Turyści z Wesela na zamek i zpowrtotem
6 maj 13:54
Hugo: na zamek do Kmicica
6 maj 13:54
6 maj 13:55
zawodus: Ja bym to uznał za błąd rachunkowy
6 maj 13:55
bezendu: zadanie z współczynikami b=−16 c=32
6 maj 13:55
Marcin:
6 maj 13:55
kamczatka: jednak 45
6 maj 13:55
kamczatka: Może mi ktoś wyjaśnić jak obliczyć zadanie 25 ? z medianą ?
6 maj 13:56
Matejko: zawodus czyli 4pkt dostane? Turyści z Wesela na zamek i zpowrtotem tak a KMICIC był
parkingowym
6 maj 13:56
jakubs: Możesz np podstawiać za liczbę a z proponowanych odpowiedzi, później je ustawić odpowiednio i
liczyć średnią arytmetyczną dwóch środkowych liczb.
6 maj 13:56
stevcio: kamczatka, podstawic
6 maj 13:57
Marcin: kamczatka. Po prostu podstaw każdą liczbę.
6 maj 13:57
kamczatka: aha dzięki
6 maj 13:57
zawodus: kamczatka czyje to są rozwiązania? twoje?
6 maj 13:57
kamczatka: Nie to ze strony jakzdacmature
6 maj 13:57
kamczatka: Ja zrobiłem 3 błędy w zamkniętych
6 maj 13:58
Marcin: Ja jeden
6 maj 13:58
stevcio: ee, ja 4 i z otwartych z 8 pkt poleci
6 maj 13:59
Hugo: Towarzysze <60% ... 1600 brutto

!
6 maj 13:59
zawodus: Ja żadnego

Nie martw się
Marcin to piątek będzie najważniejszy
6 maj 13:59
zawodus: Hugo uważaj, bo ci przypomnę

Niektórzy z wyższym wykształceniem tyle zarabiają, a z
matematyki mieli szóstki
6 maj 14:00
stevcio: 1600 ale funtow! na wakacje
6 maj 14:00
jakubs: Chyba śnię, bo wygląda na to, że mam wszystkie zamknięte poprawnie
6 maj 14:00
Marcin: Ja się nie martwię

Ta emotka to taka gra pozorów

Ja jestem optymistą
6 maj 14:01
Marcin: Brawo Jakubus
6 maj 14:02
jakubs: Ale ostatnie zepsułem
6 maj 14:02
Matejko: ja też 0 w zamkniętych będzie 98%
6 maj 14:03
cash18: Ale ze mnie ciapa, zwalilem zadanie z f kwadratowa i mediana... Prawdopodobieństwo miało wyjść
3/32 czy 3/16 ? Kat środkowy wyszedł wam 160?
6 maj 14:03
Marcin: Ja to ostatnie kompletnie niepotrzebnie robiłem z podobieństwa
6 maj 14:03
Hugo: jest ból dupy : > Ale wszystko przed nami
AGH −> rozsz na 80% + i mamy z załozenia 100% z podstawy gratis
6 maj 14:04
aaa: Ile w 26 i 27
6 maj 14:04
Marcin: | 3 | |
| , 160  |
| 32 | |
6 maj 14:04
Hugo: ostatnie trójkąty 30,60,90

a do aV3 do 2a
6 maj 14:04
stevcio: dokladnie Hugo
6 maj 14:05
zawodus: Marcin wystarczyło trójkąty 30,60,90 zastosować. Ja uciekam podlewać pomidorki

Mój temat chyba pobił rekord postów

(przynajmniej ja dłuższego nie widziałem
6 maj 14:05
Marcin: No dobra Hugo, ale one były też podobne
6 maj 14:05
Marcin: Ja wiem, skapnąłem się jak juz napisałem rozwiązanie
6 maj 14:06
Hugo: zawodus a co Hugo napisał? Byś dał chodziaż cudzysłó ^^!
6 maj 14:06
Hugo: Hugo jest lepszy od Marcina
6 maj 14:07
Marcin: Hugo, idziesz na AGH? Ile Ci potrzeba tak mniej więcej punktów?
6 maj 14:08
Hugo: napisałem na szybko ze temu są 30 60 90 bo ten kąt a reszta ze ramienia kwadratu równoległe
przecinają ten trójkąt i że Tales czy coś
6 maj 14:08
Hugo: 850

by stykło ale bedzie lipnie
6 maj 14:08
Marcin: No lepszy jesteś, nie zaprzeczam
6 maj 14:09
zawodus: Hugo piszesz rozszerzenie?
6 maj 14:09
Marcin: 850? dość dużo
6 maj 14:09
Hugo: pisze głupie pytanie xddd
80% z rozsz i 80 % ang rozsz
100+80 * 4 + 100+80 *1 = 900
6 maj 14:10
Hugo: 
chyba ze sie myle
6 maj 14:11
Marcin: No i tego Ci zyczę
6 maj 14:11
zawodus: [Daniel]] średniej prędkości nie liczymy jako
za takie coś na fizyce powinni jedynki stawiać.
6 maj 14:12
Matejko: marcin [Hugo]] z jakiego miasta jesteście?
6 maj 14:12
Marcin: Ja jestem z okolic Przemyśla (podkarpacie).
6 maj 14:14
Trivial: Czy emocje już opadły?
6 maj 14:15
adr: Emocje to się chyba zaczną dopiero w piątek
6 maj 14:15
ZKS:
Chyba nie zdam. A Tobie
Trivial jak poszło będzie 100%?
6 maj 14:16
Nieuchwytny: Nie spodziewałem się takiej matury.
6 maj 14:17
aaa: Napisalem o kacie srodkowym i o dwusiecznej w tym zadaniu o dowodzie ile dostane pkt?
6 maj 14:17
Trivial: ZKS, nie zrobiłem nic oprócz zadania z turystą.
6 maj 14:18
jakubs: Wydaje mi się, że podstawa trochę trudniejsza od poprzednich lat, więc rozszerzenie może być
też trudniejsze. Dla mnie trochę lipnie
6 maj 14:18
Nieuchwytny: | | 6 | |
A za nie skrócenie ułamka i zostawienie go w postaci |
| , odejmą punkt? |
| | 64 | |
6 maj 14:19
jakubs: Wydaje mi się, że nie powinni. Wynik dobry przecież
6 maj 14:20
ZKS:
To i tak 10% z matury głowa do góry.
6 maj 14:20
adr: @Nieuchwytny w sumie nie sądzę, nie było nic aby wynik zapisać w postaci ułamka nieskracalnego
6 maj 14:20
Marcin: Nie odejmą, na pewno.
6 maj 14:20
Nieuchwytny: Dlatego go w takiej postaci zostawiłem. Ogólnie bez większych problemów poszła, ale zadanie z
turystą nie wyszło.
6 maj 14:21
ZKS:
Zależy jaka była treść. Jeżeli w poleceniu było doprowadź wynik do postaci ułamka
nieskracalnego to leci 1 punkt na pewno.
6 maj 14:21
Marcin: Tak jak i mi
6 maj 14:21
Marcin: ZKS, nie było tego w treśći
6 maj 14:22
stevcio: jak beda pewne odp. na necie to wstawicie tu?
6 maj 14:23
ZKS:
To raczej nie odejmą ale nie jestem sprawdzającym więc 100% pewności nie mam.
6 maj 14:25
aaa: Kat srodkowy i dwusieczna tak?
6 maj 14:26
ZKS:
Ciekawe ile osób się pomyliło z zadaniem 12 o trójkątach podobnych.
6 maj 14:29
Hugo: ZKS

... Patrzyłeś na mature ile rzeczy 'nie wiedziałeś' ?

?
6 maj 14:30
zawodus: Hugo czy ty wiesz, że
ZKS to mężczyzna?
6 maj 14:31
Lorak: dwusieczna? gdzie?
6 maj 14:31
aaa: A co kurwa. Dzieli kat na pol
6 maj 14:32
Hugo: zawodus nie zrozumiesz...
6 maj 14:32
Nieuchwytny: Nie było tak "ciężkiej" matury w ostatnich latach.
6 maj 14:33
aaa: Napisalem o dwodh twierdzeniach skoro o dwusiecznej jest zle to dostane 1pkt za tw. O kacie
srodkowym tak?
6 maj 14:34
Nieuchwytny: Nie wiem czy to nie będzie za mało.
6 maj 14:34
aaa: A jak niby punktuja? Musi byc punkt za kat srodkowy
6 maj 14:36
ZKS:
Pisałem
Hugo że chyba nie zaliczę.
6 maj 14:38
ZKS:
Ciężka matura? Nie wygłupiajmy się każdy kto myślał logicznie na tej maturze dał sobie
radę spokojnie.
6 maj 14:40
Nieuchwytny: Dać sobie rade, a napisać w granica 90% to inna sprawa.
6 maj 14:43
ogus: No wlasnie jaka ma byc skala ja dalem 2
6 maj 14:44
6 maj 14:44
6 maj 14:45
lord: pierwiastek z 2 skala
6 maj 14:45
jakubs: Według mnie :
√2
W ostatnim zadaniu nie wiem jakim cudem znalazłem tam 3 takie same trójkąty i już wiem dlaczego
mi nie wyszedł wynik. O bożeee

Porażka
6 maj 14:46
Hajtowy: Przekątna tego prostopadłościanu miała wyjść 3
√14 ?
6 maj 14:47
Pablo: tak
6 maj 14:47
Hajtowy:
6 maj 14:48
zawodus: skala
√2, bo A'B'C' był większy
6 maj 14:48
ZKS:
Nie chodziło mi o te 30%. Każdy kto myślał w miarę logicznie na maturze ale też rozumiał to
czego się uczył przez te lata a nie pomyślał miesiąc przed maturą że może w końcu zacznę się
uczyć bo to przecież został tylko miesiąc.
6 maj 14:48
BeforeU: Porażka myślalem ,ze napisze na 90% tak jak 3 probne w szkole ,+ miliard w domu . I co i
oakzuje sie , ze bede miec 60%− −
6 maj 14:50
Seebcio: Ktoś umiał by wytłumaczyć, czemu z tą medianą wychodzi wynik 9? Z gory dzięki
6 maj 14:50
marzenka: Marcin − ja też podkarpacie

wyniki niby mam dobre ale moje obliczenia to raczej nie za bardzo...
6 maj 14:50
razor: hmm raczej wszystko mam dobrze

siedziałem do końca 3 godziny i każde zadanie liczyłem na 2−3
sposoby żeby mieć pewność że wyszedł dobry wynik
6 maj 14:50
ZKS:
Tak myślałem że sporo osób na tym wpadnie.
6 maj 14:51
Nieuchwytny: Ja również się przeliczyłem, myślałem nad +/− 96% a tu <80
6 maj 14:51
BeforeU: Seebcio bo mediana to ulozenie od najmniejszej do najwiekszej , a wtedy x byl przy 5 czyli
x+52=7
6 maj 14:52
ZKS:
Jeżeli piszesz rozszerzenie to nie powinieneś się zbytnio przejmować podstawą.
6 maj 14:54
52: Dokładnie Panie i Panowie nastawić się teraz na rozszerzenie !
6 maj 14:55
Marcin: @ZKS:
np. na AHG liczy się to i to
6 maj 14:55
kyrtap: łatwo wam mówić
6 maj 14:56
52: kyrtap sam liczyłem na powyżej 90%, dostanę koło 80% no i co

Mam teraz usiąść i płakać? Nie.
Zycie toczy się dalej i trzeba dopiero teraz się mocno skupić na rozszerzeniach, bo to się
liczy.
Także głowa do góry
6 maj 14:58
ZKS:
No zależy kto gdzie idzie jeżeli ktoś już wiedział gdzie się wybiera to powinien się przyłożyć
nie tylko do rozszerzenia ale i do podstawy bo to są innego typu zadania.
6 maj 14:59
Nieuchwytny: Na AGHu świat się nie kończy. Jutro chłopaki angielski napisać na 100 i nadrobić.
6 maj 14:59
cukierkowy potwór: ja na próbnej 48% ale sie przylozylem i na pewno poniżej 80% dzisiaj nie zszedłem
6 maj 15:02
ZKS:
Tylko zobaczcie że dużo osób napisało że nie poszła im tak dobrze podstawa jak zakładali
więc progi mogą być niższe przez to.

Trzeba walczyć na rozszerzeniu o wynik.
6 maj 15:03
Marcin: W tamtym roku tez tak wszyscy pisali?
6 maj 15:06
BeforeU: Ja oczywiscie jak debil robilem błedy −
− ... W zadaniu z wędrowcem nie odjąłem 1

i
wyszlo mi
4.5 km/h (−2pkt) Źle wynik przekatnej bo zrobilem 45 + 9 zamiast 45+ 81 −
−
kwadrat gdzies zniknał (−1 albo −2 za to zadanie) w ostatnim też mi wyszedł inny wynik (−2)
Zadanie z dzieleniem przez 7 cale źle moze dostane 1 punkt (−2 )Już nie wspomne o zamkniętych
bo tam to nie wiem

Jak ma ktos odpowiedzi do zaknietych ale nie A,B,C tylko liczby to
prosze wstwaic . Obstawiam , ze mam 6 źle wiec (−6) . W sumie −8 za otwarte

pod
warunkiem ,że za inne zadania mma 100 % . Obstawiam ,że napisalem na <70% . Moje morale przed
rozszerzeniem sa straszne . Chciałem napisać na 70 % ale nie wiem czego mam sie spodziewac
6 maj 15:10
BeforeU: Zapomniałem napisać ,żę prawdopodobieństwo też źle
6 maj 15:17
ogus: A ja wracam do tyc trojkatow A'B'C' byl u gory kresk ulamkowejcwiec wynik powinie wynosic 2?
6 maj 15:21
6 maj 15:22
Cash18: Myślicie jak dobrze zapisałem wzory w otwartej kwadratowej dostane 1 punkt? Takie zadanie i
taki błąd − dramat.... Mam jeszcze pytanie do mediany − miała ona wyjść 9 czy 4?
6 maj 15:22
6 maj 15:23
Donbi: Czy z 50% z rozszerzenia z matematyki + angielski 60% rozszerzenie+polski podst. 50 mam szanse
się dostać na informatyke na pg?
6 maj 15:24
zawodus: Zobacz jakie są progi i jak są punktowane przedmioty.
6 maj 15:24
Cash18: Pozatym mam wszystko dobrze więc w najgorszym wypadku 94% więc jestem umiarkowanie zadowolony,
choć liczyłem na setkę

. Nie wydaję się wam że dowód trochę na wyrost, bo gdyby nie zakres
rozszerzony to bym nie wiedział jak to zrobić. Co do zadania z turystą to brak mi słów −
zadanie było proste ponieważ to najbardziej typowe zadanie na podstawie...
6 maj 15:25
Donbi: Zawodus: co liczę przez ten wzór to mi inny wynik wychodzi, serio.
6 maj 15:26
Marcinek: Ej to tam w dowodzie nie bylo trojkata rownobocznego ? Fuck to w takim razie 92:(
6 maj 15:26
zawodus: Donbi to jak masz problem z rachunkami, to nie wiem czy cię przyjmą
6 maj 15:27
Cash18: Tam był trójkąt równoramienny bo cięciwa ma inne wymiary niż promień, ale za to stracisz góra 1
punkt, tak więc luz
6 maj 15:27
Donbi: zawodus: haha coś w tym jest, ale nie spałem od 2 nocy
6 maj 15:28
parowa102: Donbi, moj znajomy majac 60% z matmy roz i 80% z angola roz sie nie dostal, wiec moze byc
ciezko(tak bylo rok temu)
6 maj 15:30
Marcinek: Raczej dwa bo ja tam kazdy kat sobie oznaczylem 2 alfa i na podstawie tego udowodnilem
6 maj 15:31
Cash18: No nie wiem, trudno mi oceniać nie widząc twojej pracy

To zadanie było bardzo podobne do
zadania z tamtego roku, tylko wówczas trzeba było obliczyć kąty. Ponawiam pytanie dot mediany
ma wyjść 4 czy 9 bo nie mogę znaleźć odp.
6 maj 15:33
Nieuchwytny: 9
6 maj 15:34
Marcinek: Mediana 9
6 maj 15:34
Cash18: Echh to mam źle więc ale i tak jest całkiem w porządku.
6 maj 15:41
Cash18: A jeszcze raz zapytam się o tę kwadratową czy za wpisanie wzoru jest 1 punkt? Bo wyszło mi że
−b/4=4 i mi b wyszło −1...
6 maj 15:43
Cash18: Ale napisałem to po chińsku − wypisałem −b/4=4 i wyliczyłem z tego b=−1
6 maj 15:44
Nieuchwytny: dostajesz punkt za pojedynczy b i c.
6 maj 15:47
jan: czy jeżeli na maturze w równaniu kwadratowym wycigłem dobrze przed nawias , przyrównałem do
zera , lecz tylko x1 mi dobrze wyszło , to czy dostane 1 pkt?
6 maj 15:54
Hajtowy: nie, dostaniesz −1 za napisanie posta
6 maj 16:13
Ania: czy jesli zamknięte przeniesłam na karte odpowiedzi a nie zakolorowałam jakos szczególnie
mocno, tylko tak lekko to mi zaliczą ?
6 maj 16:15
zawodus: Jakoś nie ma na maturze info jak mocno przyciskać

jeśli komputer będzie miał problem z
odczytaniem, to sprawdzi ci to egzaminator
6 maj 16:19
Hugo: pół dnia po maturze a wy dalej piszecie
6 maj 16:21
6 maj 16:23
Hugo: znowu chytam doła −.−"
6 maj 16:23
Ania: dzięki za pocieszenie

bo licze na dobry wynik, sprawdzam zamkniete, jedno tylko źle a tu w
pewnej chwili sobie zdałam sprawę, że może nie zamalowałam odpowiednio pola, że zbyt "lekko" i
w pewnym momentach w tym zaznaczeniu pojawia się" białe pole" już myśłam, że jest po mnie.
6 maj 16:24
K: Do zad.24
Nie sądzicie że jeśli w pytaniu jest napisane "na ile sposobów" to wyjdzie 90 bo inna
kolejność też się liczy jako inny sposób? Jeśli byłoby napisane "Ile par można wybrać?" to by
było 45, ale tu jest napisane na ile sposobów. Dla mnie jest to źle sformułowane pytanie...
6 maj 16:29
Hugo: Ani ile wychodzi?
6 maj 16:33
anita22: Troche nie na temat ale jak już o maturach: zna ktoś może jakiś pewny link do strony gdzie
można sprawdzić odpowiedzi z polskiego
6 maj 16:43
Hugo: 
to nielegalne... do końća września klucz jest tajemnicą
6 maj 16:48
Tadeusz:
... do
K ...
Pytanie jest sformułowane prawidłowo.
Janek z Bartkiem ... czy Bartek z Jankiem to ciągle ten sam wariant
(no chyba, że
gender) −
6 maj 16:49
anita22: oj tam może zrobią dla nas jakiś wyjątek
6 maj 16:50
anita22: widzę że temat zadania 24 nadal żywy aż dziwne że nie ma go jeszcze na besty.pl
6 maj 16:53
Hugo: Anita idziesz potem do krk?
6 maj 16:54
kyrtap: dobra serio już zakończcie to
6 maj 16:54
Hugo: dobranoc do jutra
6 maj 16:59
zombi:
6 maj 17:14
zombi: a raczej
6 maj 17:22
Marcin: zombi? nie wierzę
6 maj 17:23
52: zombi nie masz 100% ? albo no z 96% ?
6 maj 17:23
zombi: 96 grrrr
6 maj 17:26
minnie: a jak wam wyszło z tą skalą podobieństwa, bo w tych przykładowych odpowiedziach jest √2, ale
z treści zadania wynika, że porównujemy mniejsze do większego, więc k2=1/2...
6 maj 17:31
ZKS:
| | A'B' | |
Jest czarno na białym napisane " ... to skala podobieństwa |
| jest równa ... ". |
| | AB | |
6 maj 17:36
Hugo: myślałem ze im urwało 'C'

ale dobrze dałem
√2
6 maj 17:42
ZKS:
6 maj 17:45
fvfvfgfg: cyemu log
8 16+1=
73 
?
6 maj 17:52
ZKS:
| | 4 | |
log816 = log2324 = |
| log22 |
| | 3 | |
6 maj 17:53
Hajtowy: bo nie ma dzemu
6 maj 17:53
rafka: A jak policzyłam zadanie z turystą o tak:
V1− czas wchodzenia na górę
V1+1 − czas schodzenia
1h4min − czas przejścia całej trasy
2,1*2 − dł. całej trasy
V−średnia prędkość na całej trasie
V=V1 + V1 + 1=2V1 + 1
2V1 +1=2,1*2 / 1h4min
V1 wyszło 3,4375 [km/h]
to będzie dobrze?
6 maj 18:00
fvfvfgfg: sprawdzal ktos te odpowiedzi na stronie faktu ? bo mi sie wydaje ze jedno jest zle zrobione
6 maj 18:02
rafka: a, zapomniałam tu dopisać, że w tej średniej prędkości to 2V1+1 podzielić jeszcze przez 2
6 maj 18:07
6 maj 18:08
adr: @fvfvfgfg o które zadanie chodzi?
6 maj 18:12
MCC: @rafka
zacytuje sam siebie z innego tematu
"srednia predkosc to nie jest srednia arytmetyczna innych predkosci, watpie ze dostaniesz za to
jaies punkty, moze 1 za dane i jedno rownanie "v2= v1 + 1km/h", bo reszta jest zle"
(choci o to ze za calosc 1 pkt)
6 maj 18:43