matematykaszkolna.pl
pytanie związane z zadaniem z matury kamczatka: mam pytanie dotyczące prostopadłościanu: Pomyliłem się i dostawiłem gdzieś x'a i zamiast x2 to wyszedł mi x3 przez co krawędź mi wyszła √3 Dalsze obliczenie robiłem dobrze, przekątna i na koniec Tw.Pitagorasa, tylko wyniki mi się nie zgadzały przez to że zamiast x2 wyszło mi x3. Jak myślicie ile mogę za to zadanie dostać punktów czy wcale nie dostane ? Jak myślicie ?
6 maj 13:40
Matejko: krawędzie to a,2a,3a sbo sa w stosunku 1:2:3 emotka i podsatwiasz do wzoru i masz a=3 liczysz przekątną podstawy z pitagorasa i z pitagorasa przekątną o którą im chodzi
6 maj 13:49
kamczatka: ja właśnie tak zrobiłem ale jakoś "niechcący dostawiłem jeszcze jednego x'a i zamiast 22x2 wyszło mi 22x3, a potem wszystko dobrze zrobiłem tylko przez to inne wyniki mi powychodziły. To ciekawe czy coś dadzą pkt ?
6 maj 13:52
cukierkowy potwór: do jakiego wzoru? bo mi wyszła przekatna 14a i potem za trzeba bylo to 3 wstawic?
6 maj 13:53
kamczatka: do wzoru na pole protopadłościanu
6 maj 13:54
kamczatka: to jak myślicie ile mi dadzą za to punktów zadanie czy nic ?
6 maj 14:06
drzewo: ?
6 maj 15:07
drz: ?
6 maj 16:11
Janek191: z.32 Odp. d = 3 14 =============
7 maj 07:27
DAWID95: kamczatka mam identyczny błąd jak ty... nie liczę na jakikolwiek punkt za to zadanie mimo że reszta jest "dobrze". tym bardziej, że błąd jest na samym początku. Ehhh...takie życie
7 maj 11:56