matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęga o wymiernym wykladniku
eyee:
2
4
√
64
Zapisz liczbę a=
w postaci potęgi o wymiernym wykładniku.
√
2
√
2
√
2
4 maj 15:45
5-latek:
2*
4
√
64
= 2*(2
6
)
1/4
= policz
√
2
√
2
√
2
=
√
2*2
1/4
= p{2
5/4
= (2
5/4
)
1/2
= policz
4 maj 16:02
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
i prosze zapoznac sie z tymi wzorami
4 maj 16:09