pomocy!
SŁABY: Znajdz dziedzine , zbiór wartości oraz okres funkcji
y = 2 − |cosx|
2 maj 22:25
wsw: Df=R
ZWf=<1;2>
okres co π
2 maj 22:29
SŁABY: Bardzo mi zalezy na zrozumieniu tego typu zadan , moglby mi ktos bardziej opisac jak sie robi
ten przykład, wiem jak wyglada wykres y = cosx
https://matematykaszkolna.pl/strona/427.html
dlaczego zbiór wartosci jest od <1,2> a okres co π ?
Bardzo prosze o opisanie tego zadania
2 maj 22:38
SŁABY: i co robi to ze cosx jest w wartosci bezwzglenej : |cosx|
2 maj 22:39
ICSP: 1 ≤ cosx ≤ 1
0 ≤ |cosx| ≤ 1 // * (−1)
−1 ≤ − |cosx| ≤ 0 // + 2
1 ≤ 2 − |cosx| ≤ 2
f(R) = [1;2]
2 maj 22:41
SŁABY: ICSP dzieki za wysiłek ale mało co z tego rozumiem... prosilem slownie...
2 maj 22:59