matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw funkcję w postaci kanonicznej
Kasia:
Przedstaw funkcję f(x)=x
2
+6x−4 w postaci kanonicznej. Podaj współrzędne wierzchołka.
1 maj 12:57
Hajtowy:
Δ=b
2
−4ac
−b
p=
2a
−Δ
q=
4a
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
1 maj 13:00