Monika : Mam zadanie:
√7+4√3 -
√4-2√3
Największy problem mam z tym pierwiastkiem pod pierwiastkiem
14 paź 12:04
Jakub: Ze wzorów skróconego mnożenia
55 możesz zapisać:
7+4
√3 = 4 + 2
√3 + 3 = (2+p{3)
2
4-2
√3 = 3 - 2
√3 + 1 = (
√3-1)
2
dalej już prosto
14 paź 14:55
misia: z którego tego wzoru korzystałeś

? bo nie rozumiem tego zadania.
14 paź 15:16
Jakub: Tak jak napisałem ze wzorów skróconego mnożenia zobacz
55
(a+b)
2 = a
2+2ab+b
2
(a-b)
2 = a
2-2ab+b
2
choć zastosowanych w odwrotny sposób niż napisałem
14 paź 17:00
anonim: 5{5}{5}
25 paź 09:50
Karola: (52)*(52)
11 lis 11:55
%3Cpre%3E%3Cb%3EKarola%3A%3C%2Fb%3E%20(5%3Csup%3E2%3C%2Fsup%3E)*(5%3Csup%3E2%3C%2Fsup%3E)%0A%3C%2Fpre%3E
11 lis 11:56
lol: lol mi was ja tego nie czaje Ω
9 sty 14:28
Klaudia : {7−2{6}} * {7+2{6}
5 cze 18:22
an.: 3√√37−8 * 3√8+√37
10 sty 18:05
an.: jak to trzeba zrobić?
10 sty 18:06
Ajtek:
3√(√37−8)(8+√37)=...
pod pierwiastkiem trzeciego stopnia masz wzór skróconego mnożenia (a−b)(a+b)=a2+b2
10 sty 18:23
Ingham: (a−b)(a+b) = a2 − b2
10 sty 18:30
Ajtek:
Literówka

.
10 sty 18:48