Tożsamości Trygonometryczne
fdsf: | sin9α | | cos9α | |
| − |
| = 2 |
| sin3α | | cos3α | |
więc:
| | sin9α*cos3α−cos9α*sin3α | |
L= |
| = |
| | sin3α*cos3α | |
nie mam pojęcia jaki to ma przebieg dalej , mógłbym ktoś okazać mi jakąś małą wskazówke ?
28 kwi 20:11
J: | | 1 | | 1 | |
licznik = sin6α , mianownik = |
| sin6α ułamek = |
| = 2 |
| | 2 | | 0.5 | |
28 kwi 20:15
fdsf: | | 1 | |
skąd taki wniosek że w liczniku sin6α a w mianowniku |
| sin6α ?  |
| | 2 | |
jakoś nie nachodzi mi żadna własność czy cokolwiek
28 kwi 20:32
sushi_ gg6397228:
sin(x−y)=.... rozpisz to
sin 2x= ... rozpisz to
28 kwi 20:34
28 kwi 20:35
fdsf: Cofam wszystko , dziękuje za wytłumaczenie , moje oczy nic nie mogą skojarzyć dziś , odpoczne

Dzięki Wielkie
28 kwi 20:36
fdsf: | x−1 | | x3+x2 | | (x−1)(x3+x2) | |
| * |
| = |
| = |
| x+1 | | x4−1 | | (x+1)(x4−1) | |
| | (x−1)x2(x+1) | | (x−1)x2(x+1) | |
|
| = |
| = |
| | (x+1)(x2−1)(x2+1) | | (x+1)(x+1)(x−1)(x2+1) | |
11 sty 10:50