Parametr
Marta96: Dla jakich wartości parametru m równanie sin
2x+sinx+m=0 ma rozwiązania?
Warunek z deltą rozumiem, ale czemu f(1)>=0

Co z przypadkiem f(−1)<=0
28 kwi 01:02
bezendu:
Ja inaczej to robiłem ?
28 kwi 01:27
zawodus: Bezendu pokaż
28 kwi 07:40
bezendu:
Poczekaj po 10
28 kwi 08:13
zawodus: A co robisz do 10?
28 kwi 08:33
razor: Nie prościej m na drugą stronę i ustalić zbiór wartości funkcji sin
2x + sinx?
28 kwi 09:34
Marta96: Próbowałam zrobić funkcję f(x)=sin
2x+sinx i prosta y=−m
| | 3 | |
tylko wtedy moim zdaniem będzie m E < |
| ,+nieskończoność) |
| | 4 | |
28 kwi 10:10
28 kwi 10:15
Marta96: Dzięki wielkie, wiesz może jak rozwiązać to: Wyznacz wartość parametru k dla którego równanie
| | 1 | |
(sinx+ |
| )(cosx−2k)=0 ma 4 różne rozwiązania w przedziale <−π,π> ? |
| | 2 | |
28 kwi 10:20