c. geometryczny
paw: trzy liczby tworza ciag geometryczny. suma tych liczb jest rowna 57 a iloczyn 5832. wyznacz te
liczby.
ostatecznie
a1= 12. v a1= 27
q=3/2 v q=2/3
{12, 18,27} v {27,18,12}
wedpug odp tylko ten drugi zbior, dlaczego?
21 kwi 11:08
magda: a1q+a1q2+a1q3=57
a1qa1q2a1q3=5832
21 kwi 15:22
razor: Po pierwsze nie zbiór tylko ciąg

Różnica niewielka ale znacząca
Wg mnie jest ok, o ile dobrze przepisałeś polecenie, bo mogło być tam coś napisane np. że te
liczby tworzą ciąg malejący
21 kwi 15:26
21 kwi 17:52