.
aga: Reszta z dzielenia wielomianu P(x ) = 3x5 − 5x4 + ax3 + bx2 + cx + d przez wielomian Q (x)
= −3x4 + 2x3 + 8x2 jest taka sama jak reszta z dzielenia wielomianu Q (x) przez wielomian
R(x ) = 3x2 − 2x + 1 . Oblicz wartości współczynników a,b,c i d .
19 kwi 22:28
zawodus: było

poszukaj
19 kwi 22:39
5-latek: Ale az tak nie chce mi sie szukac

Wiec az tak nie zalezy mi na tym zadaniu
19 kwi 22:46
Bogdan:
Panowie, proponuję wskazać link do rozwiązania do tego zadania. Niech to będzie taki
wielkanocny zajączek
19 kwi 23:01
19 kwi 23:06
Bogdan:
No tak,
19 kwi 23:19
aga: jest sobota wieczor...swieta....przed matura...pomozcie zmeczonej kobiecie i nie kazcie jej
tracic czasu na szukanie zadan, prosze
19 kwi 23:22
19 kwi 23:23
aga: dziekuje
19 kwi 23:25
Tadeusz: −
19 kwi 23:28
Bogdan:
Reszta z dzielenia Q(x) przez R(x) jest równa 6x − 3
W(x) = Q(x)*(Ax + B) + 6x − 3
3x5 − 5x4 + ax3 + bx2 + cx + d = −3Ax5 + (2A − 3B)x4 + (8A + 2B)x3 + 8Bx2 + 6x − 3
3 = −3A ⇒ A = −1
−5 = 2A − 3B ⇒ −5 = −2 − 3B ⇒ B = 1
a = 8A + 2B = ...
b = = 8B
c = 6
d = −3
19 kwi 23:39
bezendu:
Dobry wieczór. Bogdan mam pytanie czy znasz jakieś zależności o średnich w planimetrii ?
19 kwi 23:41
Bogdan:
Tak, znam. Długo by można o tym mówić. Np. średnie w trapezie, ale także w innych wielokątach.
20 kwi 00:08