| ||||||||
hej, czy ktoś może mi wytłumaczyć, że (1+(−1))n= ∑nk=0 | 1n−k (−1)k | |||||||
|
|
| ||||||||||||||||||||||
się równa | − | + | + ... | |||||||||||||||||||||
|
|
| ||||||||||||||||||||||
np | 1n (−1)0 = | n, a u Basi wyszło | ||||||||||||||||||||||
|
|
| ||||||||||||||||||||||
mi | 1n−1 (−1)1 = − | n−1 a u Basi wyszło − | ||||||||||||||||||||||
|
|
| ||||||||||||||||||||||
mi | 1n−2 (−1)2 = | n−2 a u Basi wyszło | ||||||||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||
Tam nie ma | n tylko ma być samo | itd. | ||||||||||||||
|
| ||||||||||||||
, ... , | to są tylko współczynniki, potęgi zmieniają się jedynie przy 1 i (−1). | ||||||||||||||
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||
(a+b)n = | an*b0 + | an−1b+...+ | abn−1 + | bn*a0 | ||||||||||||||||||||||||||||