matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
jacek:
rozwiąż równania i nierówności kwadratowe a) x
2
−3x−4=0 b) (x−2)
2
−4=0 c) (5x−3)(x−1)+2x(x−1)=0
16 kwi 19:39
Piotr:
w czym problem ?
16 kwi 19:40
jacek:
nie wiem jak to rozwiązać nie mam pojęcia
16 kwi 19:41
Piotr:
a)
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
b) wzor skroconego mnozenia c) wyciagnij (x−1)
16 kwi 19:42