funkcja wymierna - wykres i opis
b2-4ac: Sporządź wykres i opisz własności funkcji f(x)= −
12x +3
Uprzejmie proszę o rozwiązanie wraz z możliwym wyjaśnieniem dlaczego tak, a nie inaczej
16 kwi 13:22
J: | | 12 | |
Tutaj nie ma co rozwiazywać... rysujesz hiperbolę f(x) = − |
| i przesuwasz o 3 do góry. |
| | x | |
16 kwi 13:28
16 kwi 13:31
b2-4ac: ale za x jakie cyfry podstawić do tabelki aby mi nie wyszły jakięś kosmiczne liczby na wykresie
do namalowania ?
16 kwi 14:17
J: Unikaj wpisywania np . x = 14957
16 kwi 14:31
Draghan: Najprostsze

Możesz kilka początkowych ujemnych, kilka początkowych dodatnich i zero. Nie,
wróć

Zera nie możesz. I za dużo też nie ma co brać, jeśli nie masz arkusza formatu A1 do
tego
16 kwi 14:34