hmm
Barry: Wyznacz wzór ogolny ciągu jeśli a2=2
a1=cosα
an+1=an+2sinα
13 kwi 19:55
Barry:
13 kwi 20:01
13 kwi 22:14
Barry: wie ktoś jak rozwiązać ?
13 kwi 22:15
ICSP: an = cosα + (n−1) * 2sinα
13 kwi 22:15
13 kwi 22:17
Barry:
13 kwi 22:28
Barry: jak wykożystać informacje ,ze a2=2 ?
13 kwi 22:30
ICSP: oo, nie widziałem tego

a
1 = cosα
a
2 = a
1 + 2sinα
2 = cosα + 2sinα
Wystarczy rozwiązać takie równanie : )
13 kwi 22:34
ICSP: Tzn przepraszam, źle się wyraziłem.
Twoim zadaniem jest znalezienie wartości sinα oraz cosα.
13 kwi 22:38
Barry: nie mogę tego rozwiązać
13 kwi 22:43
Barry: nie moge z jednego rónania wyznaczyć 2 niewiadomych
13 kwi 22:47
ICSP: a jaką podstawową zależność między sinx oraz cosx znasz ?
13 kwi 22:49
Barry: jedynka trygonometryczna
13 kwi 23:00
ICSP: Jak ją dopiszesz będziesz miał/a już dwa równania z dwiema niewiadomymi
13 kwi 23:00
Barry: ok
13 kwi 23:03