CIĄGI
Dżoana: Różnica między wyrazem czwartym i pierwszym ciągu geome. wynosi −6 iloczyn wyrazu 3ego i 2ego
wynosi −8 Oblicz wyraz pierwszy i iloraz ciągu.
Wczoraj te zadanie robiliscie mi dzis widzialam sie na korepetycjach z nauczycielka ona mi tego
nie rozwiazala tylko podala wynik :
−1/2 i −2, oraz 1/3 pierwiastek z 2 i 3 pierwiastek z 2.
znajoma ktora umi matme ma wynik :
−2 i −3 pierwiastek z 2 i −4 , oraz −3 pierwiastek z 4 przez 2 (−3i ten pierwiastek u gory, 2
na dole)
a ktos wczoraj rozwiazał mi tak :
2 i 3 pierwiastek z −2 oraz 4 i 3 pierwiastek z −1/2
WIECIE CO JEST DOBRZE A CO NIE? SA PODOBNE ALE NIE TE SAME NIE WIEM JAK TO ZROBIC NIECH KTOS JE
ROZIWAZE OD POCZATKU DO KONCA
12 kwi 14:25
J:
a1q3 − a1 = − 6
(a1q)*(a1q2) = − 8
12 kwi 14:29
zawodus: policz sama
12 kwi 14:30
Dżoana: jEST TO FORUM NA KTORYM CHYBA KAZDY MA SOBIE W MIARE POMAGAC NO NIE?
12 kwi 14:31
Dżoana: JA NIE UMIEM TEGO!
12 kwi 14:32
Dżoana: MAM PRZED SOBA 4 ROZNE ROZWIAZANA I KAZDY WYGLADA KOMPLETNIE INACZEJ....
12 kwi 14:32
J: MA albo NIE MA....
12 kwi 14:33
jakubs: Zmień klawiaturę, bo Ci się Caps Lock zacina...
12 kwi 14:33
J: Skoro masz 4 rozwiązania, to sprawdź, które jest prawidłowe.
12 kwi 14:34
Dżoana: mam go wlaczone bo cos robie waznego

w word'zie
12 kwi 14:35
Dżoana: nie wiem ktore bo nie umiem tego
12 kwi 14:35
Dżoana: dobra taka od was pomoc dzieki

!
12 kwi 14:35
J: Czy Ty płacisz korepetytorce za podawanie odpowiedzi do zadań ? Gratuluję korepetytorki ...
12 kwi 14:37
Olla: Hej Dżoana. Mi wyszedł wynik III, który masz wpisany, ale lepiej niech ktoś jeszcze sprawdzi bo
nie jestem pewna co do tego rozwiązania.. Powodzenia
12 kwi 14:37
Dżoana: bo powiedzialam jej ze to moja praca kontrolna a ona nie bd mi ich rozwiazywala po za tym nie
place jej
12 kwi 14:38
Dżoana: dzieki ola
12 kwi 14:38
Jankas23: ile wyszło ci w delcie .?
12 kwi 14:41
Dżoana: wszedzie wyszlo 4
12 kwi 14:42
12 kwi 14:43
J:
Wyznacz q3 z równania drugiego i podstaw do pierwszego ... dostaniesz równanie kwadratowe
z niewiadową a1.
12 kwi 14:44
Dżoana: ok ale mogla bym prosic by ktos mogl to zrobic chociaz u sb na kartce i powiedziec jaki wyjdzie
wynik? bo jezeli inny to nie wiem blagam
12 kwi 14:46
zawodus: Prawidłowe rozwiązania to te podane przez
Mile w cytowanym temacie
a
1=2, q=−
3√2
lub
12 kwi 16:26
Dżoana: dzieki
12 kwi 18:31
Dżoana: a mila miala napisane jeszcze sprawdzenie i pisala mi dokoncz sama, ale ja nie wiem jak

wystarczy ze wpisze
a1=2, q=−3√2
lub
1
a1=4, q=−
3√2
.......?
czy trzeba cos jeszcze jak co jeszcze to prosze o pomoc, bo ja nie wiem co
12 kwi 18:34
Dżoana: wiem ze rozwiazanie, obliczenia ale czy wystraczy ze zakoncze cale zadanie tym
a1=2, q=−3√2
lub
1
a1=4, q=−
3√2
czy trzeba cos jeszcze wpisac?
12 kwi 18:35
Dżoana: pomocy....
12 kwi 18:41
5-latek: Napisz jeszce raz tu polecenie jakie masz wykonac w zadaniu .
12 kwi 18:44
zawodus: Czytaj polecenie ze zrozumieniem!
12 kwi 19:08
Dżoana: Różnica między wyrazem czwartym i pierwszym ciągu geome. wynosi −6 iloczyn wyrazu 3ego i 2ego
wynosi −8 Oblicz wyraz pierwszy i iloraz ciągu.
12 kwi 19:37
Dżoana: ale ja tego nie rozumiem ok? i prosze o pomoc czy to wszystko czy cos jeszcze, boze tak ciezko
ci napisać "zawodus" ja po prostu tego dzialu nie umiem
12 kwi 19:38
zawodus: Ale czytać polecenie umiesz? Masz jasno powiedziane co masz liczyć...
12 kwi 19:40
Draghan: Musisz policzyć pierwszy wyraz. Zwyczajowo się go oznacza jako a1. Masz to policzone?
Musisz ponadto policzyć iloraz. Iloraz zwyczajowo oznacza się jako q. Czy to również masz
policzone?
12 kwi 19:52