Pochodna
Adam: Pochodna:
f(x)'=2√2x
Jak obliczyć taką pochodną ?
11 kwi 12:12
PW: Adamie, chcesz policzyć pochodną funkcji
f(x) = 2√2 x ?
11 kwi 12:22
Adam: tak
11 kwi 12:22
J: To jest funkcja liniowa f(x) = ax + b , więc pochodna ....
11 kwi 12:25
Adam: Nie wiem z jakiego wzoru skorzystać
11 kwi 12:28
wredulus_pospolitus:
uuu ... uuuu ... ja wiem ... ja wiem

eh Ci dzisiejsi studenci
kiedyś to przynajmniej się uczyliśmy, aby nie wylecieć do wojska, a teraz nawet takiego bata
nie ma na studenciaka
11 kwi 12:28
11 kwi 12:29
zawodus: Ja też wiem

Teraz dzięki takim portalom studenci się nie uczą
11 kwi 13:04
Draghan: zawodus, przesadzasz

Wielu ludzi przecież właśnie
się uczy, dzięki takim portalom

No, portale, portalami... Portale same nie podpowiedzą właściwej drogi... Wszystko dzięki
Wam
11 kwi 13:49
Mila:
f(x)=a*x , a −stała
f'(x)=a
W twoim przykladzie: a=2√2
f'(x)=2√2
11 kwi 18:20