matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaki wzór?
Bartek:
Funkcja f określona jest wzorem f(x)=3x+2.Jej wykresem jest prosta równoległa do wykresu funkcji h określonej wzorem: a. h(x)= −3x−2 b. h(x)= 3x−2 c. h(x)= 2x−3 d. h(x)= 2x+3
10 kwi 11:00
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
spojrz kiedy dwie proste sa do siebie rownolegle . Jaki musi byc spelniony warunek . To samo masz w ksiazce do matematyki
10 kwi 11:05