matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
ccc:
Czy ktoś może mi wyjaśnić skąd to się wzięło? Czemu przed tym ostatnim log
2
2 jest minus?
xy
log
2
=log
2
x+log
2
y−log
2
2
2
6 kwi 22:16
aRR:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
6 kwi 22:18
J:
y
log
2
= log
2
y − log
2
2
2
6 kwi 22:18
Domel:
6 i 7 wzór ze strony:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
6 kwi 22:19
5-latek:
jesli to jest przeksztalcenie to wynika to ze wzorow
b
log
a
= log
a
b−log
a
c
c
6 kwi 22:19
ccc:
Okej, już rozumiem. Dzięki Wam wszystkim
6 kwi 22:22