6 kwi 18:37
xx: jest mi ktos w stanie pomoc ?
6 kwi 18:49
Godzio:
| | (22)2/3 * 22 * 21/2 | |
= |
| = |
| | (23)1/2 * 23 | |
| | 24/3 * 22 + 1/2 | |
= |
| } = |
| | 23/2 * 23 | |
= 2
4/3 + 5/2 − 3/2 − 3 = 2
−5/3
6 kwi 18:52
Uczę się: .
6 kwi 18:53
xx: w odpowiedzi ma wyjsc 2
6 kwi 18:55
Godzio: No to poszukaj błędu
6 kwi 18:55
Godzio:
Na końcu powinno wyjść 2
−2/3, ale to i tak nie zmienia faktu, że jest inna odpowiedź
6 kwi 18:56
zawodus: prawidłowy wynik to 2
6 kwi 19:00
zawodus: Godzio Ty masz najprawdopodobniej ok, tylko rozwiązałeś inny przykład
6 kwi 19:01
xx: no tak, ale ktos jest w stanie mi to przedstawic ?
6 kwi 19:01
Godzio:
43/2 powinno być, a ja napisałem 42/3
Popraw tylko to, reszta idzie tak samo.
6 kwi 19:03
6 kwi 19:03
zawodus: [P[xx] działania na potęgach powinieneś znać

W końcu jesteś w lo.
6 kwi 19:05