matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Gdzie mam błąd?
kar:
T
i
=889,3 μ
i
=12,972695 z tego: ∑
n
i=1
T
i
lnμ
i
=889,3*2,562846764=2279,139627 Ale wynik powinien wynosić około −800 Gdzie popełniłam błąd?
4 kwi 13:29
daras:
https://matematykaszkolna.pl/forum/245153.html
5 kwi 07:38