oblicz cos 120 stopni
dddd: Oblicz cosinus 120 STOPNI.
4 kwi 08:26
J: | | √3 | |
sin(120) = sin(180 − 60) = sin60 = |
| |
| | 2 | |
4 kwi 08:33
J: Przeprasmam .. miał być cosinus..
| | 1 | |
cos(120) = cos(180 − 60) = − cos60 = − |
| |
| | 2 | |
4 kwi 08:35
4 kwi 09:01
DDDD: nie, nie chce
5 mar 09:50
daras: i tak w kółko to samo od 7 lat
5 mar 13:51
Goblin: | | 1 | | 3 | | 2 | | 1 | |
cos(2*60o)= cos260o−sin260o= |
| − |
| =− |
| = − |
| =−0,5 |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 2 | |
5 mar 14:57
Jerzy:
@Goblin, słyszałeś coś o wzorach redukcyjnych ?
5 mar 15:02
Goblin: A co jesli slyszałem?
5 mar 15:08
Jerzy:
Nic. Można ze Szczecina do Warszawy jechać przez Kraków, ale po co ?
5 mar 15:09