matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w prostszej postaci
CoCoS:
Zapisz w prostszej postaci:
4
√
5
*25*
√
125
*
4
√
25
625*
√
1
25
*
4
√
125
3 kwi 21:55
ja:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
3 kwi 21:57
CoCoS:
Proszę o wyliczenie tego przykładu.
3 kwi 22:01
dero2005:
4
√
5
= 5
1
4
25 = 5
2
√
125
= 5
3
4
√
25
= 5
2
4
625 = 5
4
√
1
25
= 5
−1
4
√
125
= 5
3
4
5
1
4
*5
2
*5
3
2
*5
2
4
=
5
4
*5
−1
*5
3
4
5
17
4
=
= 5
1
2
=
√
5
5
15
4
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
3 kwi 22:10