matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to rozwiazać
MYSZKA MIKI:
Dany jest trójkąt prostokątny ABC. w trójkącie tym tgα jest równy A. √5 B. 5
1
C.
5
D.
√
5
/5 Zadanie
1
maksymalny przedział ,którym funkcja y=−
(x+3)
2
−2 jest malejąca to
3
A. (−
∞
,−3) B.(−
∞
,−2) C. (−3,
∞
) D.(2,
∞
)
3 kwi 19:26
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/244919.html
3 kwi 19:27
xxx:
|AB|
Z twierdzenia Pitagorasa a
2
+ b
2
= c
2
wylicz 3 bok, a potem tgα. Tgα=
a
3 kwi 19:29