BARDZO PILNE PROSZE O POMOC
MYSZKA MIKI:

Zadanie 1
Dany jest trójkąt prostokatny ABC. w trójkacie tym tgα jest równy
A.
√5
B. 5
d.U{
√5}{5
Zadanie2
| | 1 | |
maksymalny przedział ,którym funkcja y=− |
| N{x}+{3}2−2 jest malejaca to |
| | 3 | |
A. (−
∞,−3)
B.(−
∞,−2)
C. (−3,
∞)
D.(2,
∞)
Zadanie 3
Dana jest prosta l o równaniu y−6=0 i okrąg o równaniu (x+1)
2+(y−2)
2=4. Ile punktów wspólnych
ma z danym okręgiem prosta l?.
A.3
B.2
C.1
D.0
2 kwi 20:36
Eta:

1/ |AB|=
√6a2−a2 =
√5*a
Odp : A)
2/ napisz porządnie treść zadania.......
3/ S(−1,2) , r=2
l : y=6
odp: D)
Myszko ... weź się do nauki , bo matura tuż, tuż...
2 kwi 20:55
MYSZKA MIKI: | | 1 | |
maksymalny przedział ,którym funkcja y=− |
| (x+3)2−2 jest malejąca to |
| | 3 | |
3
A. (−
∞,−3) B.(−
∞,−2) C. (−3,
∞) D.(2,
∞)
2 kwi 21:45
MYSZKA MIKI: a mogła byś wytłumaczyć to 3 zadanie
2 kwi 21:45
MYSZKA MIKI: zadanie
| | 1 | |
maksymalny przedział ,którym funkcja y=− |
| (x+3)2−2 jest malejąca to |
| | 3 | |
A. (−
∞,−3)
B.(−
∞,−2)
C. (−3,
∞)
D.(2,
∞)
2 kwi 21:56