3 kwi 18:07
ktosik: aby zobrazować napiszę to samo ale innym zapisem:
(a −b)*(a+b) −1* (a − b)= 0
(a −b)*(a+b) + (a − b) * (−1) = 0
(a−b) to wspólny czynnik wyrażeń (a−b)(a+b) oraz −(a+b);
Wyciągamy (a−b) przed nawias:
(a−b)(a+b −1) = 0
3 kwi 18:12
ktosik: przepraszam − malutki błąd wkradł się− napisałem plus zamiast minusu; teraz dobrze:
(a −b)*(a+b) −1* (a − b)= 0
(a −b)*(a+b) + (a − b) * (−1) = 0
(a−b) to wspólny czynnik wyrażeń (a−b)(a+b) oraz −(a−b);
Wyciągamy (a−b) przed nawias:
(a−b)(a+b −1) = 0
3 kwi 18:13
Grzesiek: Przed nawias ahh

a ja tyle myślałem
3 kwi 18:20