x
Waldek: | | x | |
Musze narysować wykres log 12 ( |
| ) = log 12 x − 5 i mam problem z |
| | 32 | |
narysowaniem tego w przedziale x∊<2,
∞) Prosze o pomoc
3 kwi 13:57
muflon: rysujesz logarytm(1/2)x
a potem rysujesz właściwą funcję, która jest o 5 jednostek ponizej pierwszego wykresu
3 kwi 14:02
Waldek: to będzie wygieta linia? Zaznaczylem sobie punkty (2,−1) ; (4,−2) ; (8,−3) i to polaczylem i
teraz opuscic w dol o 5 jednostek? dobrze mowie?
3 kwi 14:15
3 kwi 14:18
Janek191:
| | x | |
log12 |
| = log12 x − log12 32 = |
| | 32 | |
= log
12 x − ( − 5) = log
12 x + 5
3 kwi 14:26
Waldek: noto wydaje mi sie ze dobrze narysowalem
3 kwi 14:27