matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
paulina:
Podaj ogólny wyraz ciągu: 1, −2, 3, −4, 5, −6, ...
2 kwi 21:09
zawodus:
a
n
=(−1)
n−1
*n pewni można ładniej
2 kwi 21:14
Hajtowy:
a
1
= 1 a
2
= −2 a
3
= 3 a
4
= −4 ... A więc?
jak widać nie jest to ciąg arytmetyczny tylko geometryczny.
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
2 kwi 21:24