Oblicz:
Mistrz: a) (3+(2
√2)(3
√2−2)=
b) (
√8+
√2)
2=
c) (3
√2−3)
2=
| | (2−2−2−3)(3−2−3−3) | |
d) |
| = |
| | 2−3−3−2 | |
1 kwi 11:43
1 kwi 12:30
J: Chyba już po mistrzostwach ..
1 kwi 12:31
Eta:
Może to zadanie na "prima aprilis" ?
1 kwi 12:32
wredulus_pospolitus:
W sumie to czemu my dzisiaj nie dajemy ludziom złych podpowiedzi/odpowiedzi
1 kwi 12:34
J:
1 kwi 12:35
Eta:
no właśnie ... czemu?
1 kwi 12:35
Mistrz: wiem, że muszę podstawić do wzoru, ale niestety mam problem z pierwiastkami i w moich
obliczeniach zawsze gdzies popelnie blad a wtedy juz wszystko na nic. bardzo prosze o pomoc.
2 kwi 14:25
J: Zacznij pierwszy przykład ... pierwsze 4 "ruchy"
2 kwi 14:26
Mistrz: zaczelam 9√2+6−6√2+4√2 ale to na pewno zle, znaki mi sie myla zawsze.
2 kwi 14:43
Mistrz: te 3 zadania ktore wstawilam bede miala na poprawie, mam nadzieje ze identyczne i wlasciwie od
tego zalezy to czy zdam a zeby tak bylo musze miec wszystko idealnie rozwiazane
2 kwi 14:45
J: Tylko pierwszy ruch dobry .. = 9√2 − 6 + 12 − 4√2 .... przeanalizuj.
2 kwi 14:47
Mistrz: 18−5√2 to wynik ?
2 kwi 14:55
J: A skąd u licha 18 ?
2 kwi 14:55
Mistrz: drugi przykład zaczęłam : (√8)2+2*√8*√2+(√2)2 ale dalej juz sie gubie
2 kwi 14:57
Mistrz: 6+12 ale cos mi sie na pewno ze znakami pomieszalo
2 kwi 14:57
Mistrz: a moze 6+5
√2?
2 kwi 15:00
Milena: Czy ktoś jest w stanie pomóc z tymi przykładami?
2 kwi 21:29