bardzoo prosze o wykonanie tego przykladu krok po kroku
sylwixon: Określ lizbe pierwiastkowa rownania:
X2 + 2 √2 + √2 = 0
30 mar 21:45
ICSP: 0
30 mar 21:48
sylwixon: A mogla bym poprosic o wykonanie zadania krok po kroku w celu sprawdzenia swoich umiejetnosci..
30 mar 21:50
Godzio:
x2 + coś > 0 gdy coś > 0
więc równość nie zajdzie. Koniec.
30 mar 21:51
Saizou : ICSP a nie 2

no to zależy w czym się poruszamy
30 mar 21:52
ICSP: Krok po kroku ?
Równanie x2 + a = 0 jest równaniem sprzecznym jeśli tylko a ≠ 0
U ciebie a = 2√2 + √2 − zdecydowanie ≠ 0
30 mar 21:52
ICSP: jest równaniem sprzecznym gdy a > 0 Oczywiście

Jeżeli a < 0 to równanie x
2 + a ma dwa rozwiązania
30 mar 21:53
pigor: .. , a nie "zjadła(e)ś" x przy 2
√2 
.
30 mar 21:54
PW: Pewnie zjadło, bo kto sprawdza, czy adept widzi, że 2√2+√2 = 3√2.
30 mar 22:03
sylwixon: raacja zjadlam x !
30 mar 22:11
sylwixon: czyli ostattecznie jak to bedzie

?
30 mar 22:20
30 mar 22:22
ICSP: Wypisz sobie najpierw a,b,c.
Potem podstaw do wzoru na Δ, i wyciągnij wnioski
30 mar 22:22
sylwixon: to juz wiem chcialam tylko porownac odpowiedzi..
30 mar 22:24
ICSP: W takim razie słucham twojej
30 mar 22:26
sylwixon: a=1 b=2√2 c=√2
Δ= (2√2)2 −4*1 *√2
Wyszlo mi ze jest to Δ= 8−4 √2 √Δ = 4?
30 mar 22:34
ICSP: Δ = 8 − 4√2
teraz określ jej znak: Jest dodatnia, ujemna, czy równa 0 ?
30 mar 22:35
sylwixon: x1 = −2√2 − 4 : 2 = −4√2
30 mar 22:36
sylwixon: 8− 4√2 > o
30 mar 22:37
ICSP: jeżeli Δ > 0 to ile pierwiastków ma równanie kwadratowe ?
30 mar 22:37
sylwixon: 2 pierwiastki
30 mar 22:39
ICSP: więc ile rozwiązań ma równanie x2 + 2√2x + 2 = 0 ?
30 mar 22:40
sylwixon: 2
30 mar 22:41
sylwixon: A jesli mam okreslic liczbe pierwiastkow?
30 mar 22:44
ICSP: określić liczbę pierwiastków − podać ich ilość.
30 mar 22:46
sylwixon: Aaa no to w takimrazie dziekuje za cierpliwosc i pomoc , pozdrawiam serdecznie

!
30 mar 22:50