matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria analityczna
Żaneta:
Wyznacz obwód trójkąta ABC, gdzie A = (1,5), B = (0,−3), C = (−2,2). Jak obliczyć długość tych boków?
29 mar 20:12
52:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
29 mar 20:12
Żaneta:
ok, dziękuję
29 mar 20:17