matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
melka:
1. kat αjest ostry i cosα=3/4 wtedy sinα=? 2. log36= a 2log18 b log40 2log2 c 2log4 − 3log2 d 2log6−log1 ?
31 paź 22:57
Eta:
1/ tak jak podałam
24401
2/ odp d) bo 2log6= log6
2
= log36 i log1=0
31 paź 23:15