Sprowadź do najprostszej postaci wyrażenie (potęgi)
Ygritte: Sprowadź do najprostszej postaci wyrażenie:
(x5 * x3)4
___________
x−7 * x−9 , gdzie x≠0
27 mar 23:34
Ygritte: x22?
27 mar 23:35
27 mar 23:35
Piotr:
nie
27 mar 23:37
Ygritte:
x12
_____
x−16 ?
27 mar 23:41
Piotr:
nie
27 mar 23:43
5-latek: czesc
Piotr
nie szpigowalem na razie
Masz zle policzony licznik
27 mar 23:45
Piotr:
czesc
5−latek 
jeszcze nie wracalem do starego nicku
27 mar 23:46
5-latek: masz link najpierw 4 wzor od dolu zastosuj
27 mar 23:47
Piotr:
| (5+3)*4 | | 32 | |
| = |
| = 32 + 16 = dokoncz  |
| −16 | | −16 | |
27 mar 23:50