matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pogodna
nina:
pochodna drugiego i trzeciego stopnia z f(x)=3cosx +13x
2
+12x
27 mar 22:44
Godzio:
f'(x) = −3sinx + 26x + 12 f''(x) = −3cosx + 26
27 mar 22:51
daras:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
28 mar 10:06