matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
EWA:
Wskaż wielomian równy wielomianowi : x
3
+1 a) W(x)=(x+1)
3
b) W(x)=(x+1)(x
2
−x+1) c) W(x)=(x−1)(x
2
+x+1) d) W(x)=(x+1)(x
2
+x+1) Proszę o wyjaśnienie
z góry dziękuję za pomoc
27 mar 16:53
Hajtowy:
Nie ma co wyjaśniać
a)
https://matematykaszkolna.pl/strona/55.html
4 wzór od dołu b,c,d − przemnożyć i sprawdzić wyniki czy się równają x
3
+1
27 mar 17:00
J:
https://matematykaszkolna.pl/strona/55.html
− drugi wzór od dołu po lewej.
27 mar 17:00
EWA:
dziękuję
27 mar 17:15