wykonaj działanie - wyrażenia algebraiczne
Sonia: Witam, czy mógłby ktoś poinstruować mnie jak wykonać to zadanie ? wydaje się proste, ale po
prostu tego nie pamiętam już

Wykonaj działanie:
(2x−1)
2−(x+2)
2
27 mar 13:21
27 mar 13:23
5-latek: Jwesli nie pamietasz to ja CI przyponne
Skorzystaj z e wzoru skroconego mnozenia a2−b2= (a−b)(a+b)
lub dzialaj z e wzorow skroconego mnozenia (a+b)2 = a2+2ab+b2 i (a−b)2= a2−2ab+b2
27 mar 13:24
daras:
5−latek dzisiaj dzień dobroci dla ...
27 mar 14:08
Sylwia: "Podstawą graniastosłupa prostego jest romb, którego bok ma dł. 6cm, a kąt rozwarty ma miarę
150 stopni. Krótsza przekątna graniastosłupa jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem
60 stopni. Oblicz objętość i pole całkowite" Nigdzie nie mogę znaleźć tego zadania. Proszę o
pomoc. Z góry dziękuje
27 mar 19:57
Sylwia: Błagam pilne!
27 mar 20:06
Bogdan:
"Nigdzie nie mogę znaleźć tego zadania". Zadanie jest przecież tutaj, sama je podałaś.
To czego szukałaś? Może rozwiązania? A nie wpadło Ci do główki, że zamiast szukać
gotowego rozwiązania trzeba by było po prostu je samemu rozwiązać?
27 mar 20:15