geometria analityczna
tyu: rozwiązuje dalej to
37991 zadanie, ale jakiś dziwny wynik mi wychodzi:
2r = r
√3 − r − 2
√3 − 2
2r − r
√3 + r = − 2
√3 − 2
r( 2−
√3 + 1) = − 2
√3 − 2
r( 3−
√3) = − 2(
√3 +1 )
| | −2( √3 + 1) | | 3+ √3 | |
r= |
| x |
| = |
| | 3 − √3 | | 3 + √3 | |
| | −2 (√3 + 1) (3 + √3) | |
r= |
| |
| | 6 | |
| | −2( 3√3 + 3 +3 + √3 | |
r = |
| |
| | 6 | |
a ma wyjść S(2,2)
26 mar 21:44
tyu:
26 mar 22:00
matlogic: na pewno coś jest nie tak bo nie ma prawa promień być ujemny
26 mar 22:35
matlogic: nie wziąłeś pod uwagę że tam jest wartość bezwględna powinien być "−" przed 2r
26 mar 22:43