oblicz
kwiatuszek: sin 12 stopni cos 78 stopni + cos 12 stopni sin 78 stopni =
nie mam pojęcia jak to zrobić......
26 mar 21:32
26 mar 21:33
26 mar 21:33
nocny marek: sin(12+78)=
26 mar 21:33
Eta:
cos78o= sin12o i sin78o= cos12o
.....= 1
26 mar 21:34
Wazyl: Prawda zły link
26 mar 21:34
Wazyl: Łatwiej chyba z sumy sinusa.
26 mar 21:35
kwiatuszek: ooo dziękuję bardzo
26 mar 21:38
kwiatuszek: a jak mam 1cos alfa − sin alfa * tg alfa =
26 mar 21:39
Wazyl:
sin
2α+cos
2α=1
26 mar 21:41
nocny marek: | | 1−sin2x | | cos2x | |
= |
| = |
| = |
| | cosx | | cosx | |
26 mar 21:42
kwiatuszek: no to wychodzi mi 1cos alfa − sin2alfacos alfa a co dalej...?
26 mar 21:44
Wazyl: Używaj dużego "U" do ułamków (jest wyraźniej)
I warto też używać α zamiast alfa i β zamiast beta.
26 mar 21:45
kwiatuszek: aaa ok
no to...
26 mar 21:46
nocny marek: 21:42
26 mar 21:49
kwiatuszek: ooo przepraszam, nie zauważyłam. dziękuję bardzo ! <3
26 mar 21:51