c
c: cosx= −1/2
mógłby ktoś wytłumaczyć prosto jak to odszukac ?
26 mar 20:57
pigor: ,,, masz tu II lub III ćwiartkę układu xOy,
w nich bowiem cosinus jest ujemny dlatego :
cosx= −12 ⇔ x=
π−13π+2kπ v x=
π+13π+2kπ ⇔
⇔ x=
23π+2kπ v x=
43π+2kπ , k∊C. ...
26 mar 21:03
c: wynik dobry lecz nadal nie czaje dlaczego odejmujesz od pi
ja chciałem pi/2 = 1/3 ale zle było
26 mar 21:12
c: weno kto zerknij
26 mar 21:41
26 mar 21:41
c: to akurat wiem ale czy
cos 1/2 to chyba nie to samo co cos −1/2
26 mar 21:45
nocny marek: | | π | |
cosx=−cos |
| i teraz wzory redukcyjne .Wczytaj się w to co napisał pigor |
| | 3 | |
26 mar 21:48