Geometria analityczna proszę o pomoc !!
sony1540: Druga część zadań do których potrzebował bym pomocy geometria analityczna
ZAD.1.
Dany jest trójkąt o wierzchołkach A=(0; −3), B=(6; 3),
C=(−3;4).Wyznacz równanie prostej zawierającej:
d) Równanie symetralnej boku AB
e) Równanie środowej boku AB
f) Równanie wysokości opuszczonej na bok AB.
ZAD.2.
Określ algebraicznie i graficznie wzajemne położenie prostej y=x−2 i okręgu (x+3)2+(y−2)2=25.
ZAD.3.
Dany jest trójkąt o wierzchołkach A=(−3; −2), B=(7;−4),
C=(1;2).
d) Wykaż, że trójkąt jest prostokątny.
e) Oblicz pole tego trójkąta.
f) Wyznacz równanie okręgu opisanego na tym trójkącie.
26 mar 10:20
26 mar 10:23
wredulus_pospolitus:
nie istotne że są inne dane ... 'procedura' jest identyczna
26 mar 10:24