Układy równań
Kasia: Jak rozwiązać to zadanie?
Dla jakich wartości parametrów a i b rozwiązanie układu:
3x−2y+z=b
5x−8y+9z=3
2x+y+az=−1
jest zbiorem:
a) jednoelementowym
b) nieskończonym
c) pustym.
25 mar 23:33
Maslanek: Wyznaczniki w ruch
25 mar 23:36
Kasia: To znaczy mam obliczyć wyznacznik głównej macierzy i co dalej?
25 mar 23:42
5-latek: i potem Wx Wy i Wz
A dalej wiesz kiedy uklad jest oznaczony (ma jedno rowziazanie itd
25 mar 23:45
Kasia: Mogę prosić o dokładniejsze wyjasnienie co mam dalej zrobić?
25 mar 23:50
26 mar 00:11