d
Barry: | | 4 | |
W rombie cosinus kąta ostrego jest |
| a suma długości boku i wysokości jest rówan 8√5 |
| | 5 | |
oblicz długość przekątnych .Pomóżcie bo nie idzie wcale
24 mar 22:45
Barry: obliczyłem ,ze bok wynosi 5√5 jak dalej
24 mar 22:45
Barry:
24 mar 22:46
Barry: ma ktoś pomysł
24 mar 22:49
24 mar 22:54
Barry: nadal nie wiem jak przekątną obliczyc z tego co napisalłeś to iloczyn jedynie
24 mar 22:59
Barry: może ktośmi wytłumaczyć
24 mar 23:01
Eta:
| | 4k | |
cosα= |
| h=3k to: 8k=√5 ⇒ k=√5 |
| | 5k | |
a=5
√5 , e=
√10*
√5= 5
√2
f
2+e
2=4a
2 ⇒ f
2=.........
24 mar 23:09
52:

Tw cos obliczysz sobie z tego d
1
24 mar 23:09
Mila:

a+h=8
√5
sin
2α+cos
2α=1, α− kąt ostry
Z tw. cosinusów:
| | 4 | |
e2=a2+a2−2*a*a* |
| podstaw i oblicz e=DB |
| | 5 | |
dokończysz?
24 mar 23:16
Eta:
24 mar 23:18
5-latek: Dobry wieczor
Milu
Krystek odpisala . Masz od niej pozdrowienia i jutro ma miec wyniki biopsji pooperacyjnej.
24 mar 23:20
Mila:
Dziękuję,
5−latek . Dobry wieczór . Miło, że pamiętasz o odpowiedzi dla mnie.
24 mar 23:22
Eta:

wyjaśniam ( bez tw. cosinusów)
w rombie:
| | f | | e | |
( |
| )2+( |
| )2= a2⇒ f2+e2=4a2 |
| | 2 | | 2 | |
24 mar 23:24
5-latek: Nie moglbym zapomniec
24 mar 23:25
24 mar 23:26
Mila:
Witaj
Eta
24 mar 23:37
Eta:
Witam

i na chwilę znikam
24 mar 23:38
Mila:
A ja za chwilę.

Dobranoc.
24 mar 23:56
OOM: Dziękuje Baardzo
25 mar 15:35
Barry: nie rozumiem jednego długośc przekątnych mi wychodzi 5√2 i 15√2 a w odp mam d1= √30
d2=3√30
25 mar 15:48
Barry: pole wychodzi 75 ?
25 mar 16:05
pseudomatematyk: rozwiązuję sobie to zadanie i wyszło mi d1=√50 a d2=3√50 czy to jest dobrze?
5 lis 22:15
Eta:
√50=√25*2=5√2 , 3√50= 3*5√2=15√2
5 lis 22:41
RAK: Zyjecie jeszcze? XDXD
22 sty 20:23