trygonometria
indyk: Wiedząc że kąt α jest kątem ostrym, oblicz wartość wyrażenia:
2sinα+3cosα
__________
cosα−3sinα
gdy tgα= 2
24 mar 12:39
ja: Podziel licznik i mianownik przez cosx
24 mar 12:48
indyk: możesz pokazać?
24 mar 12:55
Eta:
2/ sposób
| | sinα | |
tgα= |
| =2 ⇒ sinα=2cosα |
| | cosα | |
podstawiaj i oblicz wartość wyrażenia
24 mar 12:58
24 mar 13:02
krystek: Witaj @
Eto już tylko do jutro i się okaże co dalej . Buziaki
24 mar 13:05
Eta:
Witaj
krystek 
Dzięki za info

Bardzo się martwiłam,że nic nie piszesz, przed chwilką o Tobie myślałam

( wywołałam Cię?
Pozdrawiam i siły wytrwania życzę
24 mar 13:15
indyk: Eta, dziękuję
24 mar 13:18
24 mar 13:18