| 1 | 1 | 1 | ||||
Jaki jest zbiór wartości funkcji | dla x∊(− | ; | ) mógłby mi to | |||
| x2+IxI−3 | 2 | 2 |
g(x)=x2+|x|−3
wykres tej funkcji jest symetryczny względem osi OY.
| 1 | ||
g(x) rosnąca w przedziale <0, | > | |
| 2 |
| −1 | 1 | 9 | 1 | 1 | ||||||
g( | )=( | )=− | wartość największa g(x) w przedziale < | , | >⇔ | |||||
| 2 | 2 | 4 | 2 | 2 |
| 1 | −4 | 1 | 1 | |||||
f( | )= | wartość najmniejsza f(x) w przedziale < | , | > | ||||
| 2 | 9 | 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
g(0)=−3 wartość najmniejsza g(x) w przedziale < | , | > | ||
| 2 | 2 |
| −1 | 1 | 1 | ||||
f(0)= | wartość największa f(x) w przedziale < | , | > | |||
| 3 | 2 | 2 |
| −4 | −1 | |||
Zw=< | , | > | ||
| 9 | 3 |