Oblicz równanie.
Mer: Prosiłabym o rozwiązanie tych równań, bardzo pilne.
1. x(x−1) = (x−2)
2. (2x−3)kwadrat >4(x−1)(x+1)
3. |4x−1|=5
4. |3x−1|<4
23 mar 23:35
23 mar 23:36
Piotr:
Równanie to się rozwiazuje a oblicza wartość liczbowa.
widze, ze hardo walisz te same zadania i czekasz az ktos za Ciebie zrobi prace domowa.
23 mar 23:37
Mer: To zaliczenie na jutro. Niestety nie miał kto mi pomóc to ogarnąć.
23 mar 23:49
Piotr:
i co Ci to da jak ktoś Ci rozwiaze (oprocz tego, ze zaliczysz) ? przeciez i tak nie bedziesz
tego umiec..
23 mar 23:51
Mer: Skoro nikt nie chciał mi pomóc tego się nauczyć to jak mam sobie poradzić?
23 mar 23:52
Piotr:
ale chyba nie masz do nas pretensji ? gdybys poprosila o pomoc (tu na forum) to na pewno ktos
by pomogl. a Ty chcesz zeby Ci te zadania po prostu rozwiazac.
23 mar 23:56
Mer: Nie mam do was pretensji. Nie mam tyle czasu, by się uczyć, lekcje na 7.10 + pierwsza
matematyka, temu chciałabym po prostu byście to rozwiązali.
23 mar 23:59
Eta:
1/x
2−x−x+2=0 ⇒x
2−2x+2=0 , Δ=... <0 −−równanie sprzeczne
| | 13 | |
2/ 4x2−12x+9 >4x2−4 ⇒ −12x>−13 ⇒ x< |
| |
| | 12 | |
3/ |4x−1|=5 ⇒ 4x−1=5 v 4x−1=−5
4/ |3x−1|< 4 ⇒ 3x−1<4 i 3x−1>−4
24 mar 00:00
Piotr:
proponuje karton

od
Mer
24 mar 00:01
Mer: BARDZO DZIĘKUJĘ! Karton jabłuszek? Nie ma sprawy, poproszę adres to podeślę
24 mar 00:03
Eta:
24 mar 00:10