27
Maggie: Wyznacz wartości m, dla których funkcja f(x)= (9−4m2)x +3 jest malejąca
23 mar 17:51
bezendu:
9−4m2<9
23 mar 17:51
bezendu: 9−4m2<0
23 mar 17:51
Maggie: ale dlaczego tak?
23 mar 18:02
bezendu:
A znasz teorię ? Kiedy funkcja liniowa jest malejąca ? jeśli a<0 dlatego. Zajrzy do teorii
najpierw.
23 mar 18:04
ja: y=ax+b y↗⇔a>0 y↘⇔a<0
23 mar 18:04
23 mar 18:04
Damian: y = ax + b dla a< 0 funkcja jest malejąca
23 mar 18:05
bezendu:
@picia wyręczyłeś mnie
23 mar 18:05
picia:
do usług
23 mar 18:06