matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
HELP
benio:
POMOCY NA JUTRO MUSZE TO MIEC
! 4/3πR3=972π jak to wyliczyc bo nie umiem skrocic tego ? i czy da sie jeszcze te wyniki jakos skrococ czy nie ? 64/3π * 8√3 = ? 72π + 12π * 12√3 = ? 36π * 12√3 = ?
23 mar 17:17
marta:
4
3
πR
3
=972π /*
3
4π
R
3
= 729 ⇒ R=9
23 mar 17:21
marta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/243189.html
23 mar 17:50
benio:
chyba nie bardzo o to chodzi
23 mar 17:57