POMOCY
benio: 4/3πR3=972π jak to wyliczyc bo nie umiem skrocic tego plsss ratunku na jutro potrzebuje!
i czy da sie jeszcze te wyniki jakos skrococ czy nie ?
64/3π * 8√3 = ?
72π + 12π * 12√3 = ?
36π * 12√3 = ?
23 mar 17:10
23 mar 17:32
marta:
Nie spamuj, tylko napisz porządnie treść zadania!
Myślę,że jest taka: Oblicz długość promienia kuli wiedząc,że jej objętość jest równa 972π
| | 4 | | 4 | |
V= |
| πR3 ⇒ |
| πR3= 972π \:π |
| | 3 | | 3 | |
| 4 | | 3 | | 3 | |
| R3= 972 / * |
| ⇒ R3= 972* |
| ⇒R3= 729 ⇒ R=9 |
| 3 | | 4 | | 4 | |
i to wszystko

masz na
już, nie tylko na
jutro
23 mar 17:48
benio: ok chodzi mi o to ze!
jak mam skrocic te pozostale no!
64/3π * 8√3 = ?
72π + 12π * 12√3 = ?
36π * 12√3 = ?
do tego jakie wyniki to sa inne zadania ! ale nie potrafie ich skorcic!
23 mar 17:56